Livet på landet

Livet på landet

Livet på landet

Hej, från stugan! Nu är det sommarlov, och livet består av bad, picknickar, ridning, båtturer, grillning och fika! Än har jag några sommarprojekt som jag jobbar med, är så tacksam att jag har bloggen som jobb just nu. Det är perfekt att pyssla med på landet, för det känns bara kul, och inte stör det någon att jag sitter och skriver och redigerar bilder när alla sover. Helt toppen! Idag bjuder jag på några landetbilder…

Livet på landet

Livet nere vid sjön

Vi har en gemensam brygga vid havet. Där badar vi, pysslar med båtarna och fiskar. Det har varit otroligt klart vatten i veckan och supermycket spigg och mört. Det är så kul att håva! Tur att vi har en lite tjej som fortfarande gillar att håva fisk! De lugna kvällarna är härligast!

Livet på landetLivet på landet

Göra vassbåtar

Såna här vassbåtar gjorde jag alltid när jag var liten. Ta av ett vassblad med en liten stjälk kvar, för in toppen i stjälken. Då blir stjälken som ett roder…så kastar man i båtarna, och vinden ska blåsa iväg dem. Sen kan man ju så klart tävla! Alla våra båtar hamnade på sida, och ingen vind var det. Men de lärde sig att göra båtar ?

Livet på landet

Vackra vägkanter men ängsblommor! Det är så härlig att cykla, promenera och plocka blommor…

Livet på landet

Nu väntar vi bara på smultron och blåbären ska mogna.

Livet på landet

Goda rätter på Muurikan

Förra året köpte vi en Muurika, och vilken höjdare! Vi steker plättar, tunnbröd, parisare, hamburgare, olika grönsaker och blandningar av grillrester! Så underbart att kunna laga mat utomhus!

Livet på landetLivet på lnadet

Kollar vågor och plockar stenar

Det blir flera picknickar vid Stenstranden. Det är så vackert där, och kul att sitta och titta på våg- och kitesurfarna. En del stenar och drivvedspinnar slinker ofta med hem i fickorna…

 Odlarna växer så det knakar

Som vanlig har jag satt alldeles för mycket på för liten yta, det blir en djungel av grönt! ? Men jag är så glad att det blir något! Rädisor, rucola och spenat har vi ätit i mängder, nu börjar första squashen titta fram…potatisen har enorm blast men pyttepotatis…Sniglarna har hittills hållit sig utanför trädgårdslandet..hoppas de inte hittar hit!

Livet på landetLivet på landet

Livet på landet

Blommor, blommor, Jag har små blombuketter överallt i stugan. Nästa år måste jag odla lite sensommarblommor.

Livet på landet

Fika, alla dagar i veckan! ? Ja nästan. Den här supergoda jordgubbstårtan hade barnens farmor och farfar bakat till midsommar. Den var så himla god! En tårta med klassiska tårtbottnar fylld med jordgubbar och apelsin, toppad med jordgubbar och riven vit choklad! Ska dela med mig av receptet någon dag.

Hoppas att ni får en jättefin sommar! Det kommer nog lite blogginlägg…men kanske inte lika ofta…På Instagram dyker det upp lite bilder.

Kram till er! ? Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen