Broderikit från We are Knitters

Broderikit

Broderikit från We are Knitters

Tänk vad glad man blir när man hittar nya roliga sajter med pysselmaterial! Idag måste jag få presentera min nya samarbetspartner ”We are Knitters”, är riktigt stolt att få möjlighet att få jobba med dem! Företaget har en väldigt bra företagsidé, med snyggt designade diykit med stickning, virkning och broderi. Materialet i kiten är naturliga, med återbrukat restmaterial,  bra miljötänk med pappersförpackning och tydliga beskrivningar. Här fick jag möjlighet att välja vilket kit jag ville….Inte enkelt, men eftersom jag gillar broderi och kände att det är så bra avkoppling att göra på kvällen, så valde jag detta blåvita broderikit.

Broderikit

Detta inlägg är ett samarbete med We are knitters

Broderikit

Avkopplande kvällspyssel

Här kommer jag nu sitta på kvällarna i skenet från fotogenlamporna…så mysigt och avkopplande! Älskar verkligen att få sådana här kit, där man inte behöver skapa idéen själv…Det blir ju så mycket idéskapande på dagarna ändå, så det här är bara avkoppling!

Denna text kommer från We are Knitters – Det säger en hel del om deras företagsfilosofi, att ta det lugnare, skapa själv, hitta sin stil och skapa en grönare värld. Det känns väl fint!

”SLOW DOWN, YOU MOVE TOO FAST!
WE ARE COMMITED TO A GREENER WORLD.
BY KNITTING YOUR OWN CLOTHING YOU CAN JOIN
THE MOVEMENT, AND SHOW OFF YOUR PERSONAL STYLE.

WE ARE SERIOUS
WE ARE SUSTAINABLE
WE ARE KNITTER

Broderikit

Diy-kit från We are knitter

Det snyggt förpackade diy-kitet innehåller:

En väv (stramalj) i kraftigt kvalitét, vitt och blått bomullsgarn, nålar och en beskrivning. Broderiet skapas med helt nya stygn för mig. Broderitekniken heter ”Petit Points”, som enkelt förklarat är de klassiska korsstygnen där man broderar med endast diagonala stygn, alltså inget kors. Väldigt enkelt!

Är du nyfiken på just det här Broderikitet, klicka på länken: Talavera Petit Points

Broderikit

Brodera – Hur gör man?

Innan du börjar broderiet, så läs igenom den korta beskrivningen. Man kan börja på två sätt, enligt We are Knitters ska man börja från ena änden, enligt min bästa handarbetsvän ska man helst börja broderier från mitten.

Vill du se videos hur man broderar Petit Points, så rekommenderar jag We are knitters, videos. Klicka på länken: Petit Point videos. (Deras videos visar hur man startar, broderar och fäster ett broderi. Jag gjorde stygnen på detta sätt men startade och fäste tråden på klassiskt sätt på baksidan av broderiet. Gör det som känns bäst för dig)

Broderikit

1) Starta broderi: Jag valde att börja från ena sidan. Mät ca 2 cm från hörnet.

Broderikit

2) Starta broderiet. Fäst tråden, genom att göra en knut i ena änden och trä tråd och nål från baksidan av broderiet. Följ mönstret, stygnet förs upp och ner diagonalt och åt samma håll.

Broderikit

3) Brodera Petit Points. Jag valde att göra rad efter rad, följ mönstret. en färg i taget.

Broderikit

4) Fäst tråden på baksidan, antingen med att göra en knut på tråden, eller trä in ca 5 cm tråd genom stygnen på baksidan. Det behöver inte se så snyggt ut, eftersom detta broderi är tänkt att använda som bonad eller kudde.

Broderikit

5) Byt färg. När du broderat en rad stygn med en färg, så fäster du tråden på baksidan. Byt färg och fyll i de hål som saknas, och hoppas att man broderat rätt efter mönstret. Men ärligt talat, detta mönster är väldigt förlåtande, det gör inte så mycket om ett stygn inte blir exakt rätt, och det är enkelt att broderera över med ”rätt” färg.

Broderkit

Nu är broderiet igång!

Vad ska man nu använda det till? Jag tänkte antingen göra en väggbonad med lite tofsar, flätor, bollar…eller så blir det en kudde med någon fin detalj i hörnen eller sidorna. Har ni något bra förslag?

Snart visar jag mer bilder när jag broderat vidare…Ha en superlördag!
Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen