Brodera en Majblomma

Brodera en majblomma

Brodera en Majblomma

I våras fick jag en förfrågan att delta i ett fint välgörenhetsprojekt! Det är väl klart att jag gör om det gäller något bra! Ett samarbete mellan min samarbetspartner The Folklore company och Majblomman. Folklore company har producerat ett sött Diykit där man kan brodera en Majblomma på aidaväv eller något valfritt tyg/klädesplagg som man har hemma. Allt överskott går direkt till Majblomman. Dagens första pyssel efter semesterpausen är ”Brodera en majblomma”

Brodera en majblomma

Brodera en Majblomma  – Ett fint välgörenhetsprojekt! ? Stöd kampen mot barnfattigdom i Sverige!

Brodera en majblomma

Broderikit Majblomman

? Diy-kitet innehåller; mönster, garn, nål och vattenlöslig stramalj eller adiaväv.

? Den vita tygkassen hade jag hemma (från CC Hobby)

? Vill du kika på Folklores hemsida och kanske beställa ett kit! Klicka på länken Majblomman

 

Brodera en majblomma

Dax att brodera!

1) Plocka fram det du ska brodera på, kläder, kuddfodral, tygkasse etc.

2) Kika på mönster och läs beskrivning som finns med i påsen. Vill du ha mer vägledning kring korsstygnsbroderi klicka in på Folklore sida, där finns många bra tips!

3) Broderigarn har 6 trådar, vanligvis broderar man med två trådar.

Brodera en Majblomma

4) Fäst en bit vattenlösig stramalj på tyget där du vill att broderiet ska sitta. Sy några enkla stygn så att det sitter fast. Börja brodera korsstygn efter mönstret. Det kan vara lite smått och pilligt, men efter ett tag kommer man in i det! Den här sommaren har jag för första gången tagit riktig semester från blogg och jobb, så detta projekt tog min kära svärmor tag i med glädje, ett perfekt ”Hemmakarantänpyssel”.

Brodera en Majblomma

5) Välj mellan en eller flera blommor i olika storlekar. Mönster och garn finns med i kitet och räcker gott och väl till detta! När allt är färdigbroderat, klipp bort överflödig stramalj och sänk ner i ett vattenbad med ca 40 grader I ca 5-10 minuter. Vips så är stramaljen borta, och broderiet sitter perfekt på ditt plagg eller väska!

Brodera en Majblomma

Visst blev det fint! Tack kära svärmor för hjälpen! ❤️ Äntligen har även jag börja ta med en kasse överallt…det kan ju behövas nu när kassen är såå dyr! Kul att ha en fin ”meningsfull” kasse också”

? Vill du läsa med om Majblomman och kanske skänka en slant nu när även de drabbats hårt av Coronatider.

? Vill du beställa ett Broderikit, klicka på The Folklore company

Brodera en majblomma

Hoppas ni hänger med mig här på bloggen i höst! Det blir säkert många nya pyssel…inget planerat än men gillar ju helst att vara spontan! Har du några önskning, så skriv gärna till mig…och vill just du visa upp något här på bloggen hör mer än gärna av dig!

Kram och ha en fortsatt fin sommar! ? Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen