Studentkort

Studentkort

Vilken underbar och hektisk vecka vi haft! Två födelsedagar i familjen, student för vårt gudbarn, kalasfixande och så magsjuka mitt iallt…Hade tänkt uppdatera bloggen under veckan, men det gick bara inte…så den här veckan visar jag lite studentpyssel, studentkort, kalaspyssel och bakverk med rosa tema….och det går ju att använda idéerna till nästa års student och kalas är det ju hela året om!

Studentkort

Studentkort – ett stilrent kort i formen av en studentmössa – fyll kortet med fina kort från uppväxten.

Studentkort

Studentkort – material:

💙  Stort vitt glitterkartongark (Panduro)

💙 Svart och silver glitterpapper (CC Hobby)

💙 Glitterstenar (Panduro)

💙  Häftkuddar, dubbelhäftande tejp

Verktyg: bokstavsstansar (Ica Hemma), sax, penselpenna

Studentkort

Studentkort – gör så här:

Studentkort

1) Dubbelvik det vita glitterkartongarket.

Studentkort

2) Rita och klipp det som ska vara ”bandet” och ”skärmen” på mössan i svart glitterpapper.

3) Sätt fast den svarta delen med dubbelhäftande tejp på det vita dubbelvikta kortet. Obs! Vikningen av kortet är överst på bilden, och öppningen nedtill på mössan.

Studentkort

4) Rita formen på den vita delen av mössan.

5) Klipp bort det vita nedan för det svarta ”bandet”. Klipp bort det vita på sidorna, så att formen på mössan blir fin. Obs! Spara en del av det dubbelvikta så att kortet blir ”öppningsbart”. Ja ni ser på bilden överst till vänster i bilden.

Studentkort

6) Stansa ut bokstäver i bokstavsstansen, rita och klipp ut siffror. Här kan man även köpa färdiga bokstäver och siffror…eller skriva texten med en glitterpenna.

Studentkort

7) Alla studentmössor har ju en sorts knapp/blomma/märke ovanför skärmen. Förr var det ju i gul/blå design…nu kan man designa och önska sig vad som helst…vi visste att studenten skulle ha någon glittrig sten, vi chansade på rosa, och det var rätt! En glittrig ”Rhinestone” placerades ovanför skärmen.

Tips till insidan av kortet!

Här gick det undan och jag missade att fota insidan med handskriven text och vintagefoton.

Fototips! Det är väldigt kul att leta fram foton från barndomen, klippa och klistra inuti kortet. Det fungerar hur bra som helst att fota med mobilen i gamla fotoalbum (för man vill ju inte riva ut fotona). Man kan sedan redigera bilderna i någon enkel fotoapp, som fixar collage, färg och skärpa och sedan skriva ut. Det gör absolut inget att foton är lite suddiga, för det får en härlig vintagekänsla…man kan ju också ändra dem till svartvitt för extra effekt!

Det är så roligt att se när de öppnar kortet, och får se bilderna när de är små!

Studentkort

Det var dagens student och fototips!

Ny vecka med tre skolavslutningar (men bara en vi får delta i), fotbollsavslutning, skolbal och så start på fotbollsläger…och så ska jag börja med mina sommarsyprojekt!

Hoppas ni får en fin vecka!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen