Diy studenthänge

Diy studenthänge

För någon vecka sedan fick jag Kreativa Karins nya bok ”Stora Pysselboken Återbruk” tillsammans med ett paket med jättefina pysselsaker! Jag lusläste boken och fick sådan skaparlust! Vår mellandotter tar ju student i vår, då tänkte jag att det passade perfekt att göra ett egentillverkat studenthänge…Varsågoda dagens Återbrukspyssel inspirerad av Kreativa Karin: Diy Studenthänge

Diy studenthänge

Diy Studenthänge

Det är ju så himla kul att fira studenten! Det blir andra gången att fira för vår familj! I år blir det väl inte riktigt som vanligt, men pyssla, dekorera och göra dagen så festlig som möjligt kan man alltid ordna! Goda ätbara pyssel, fin dukning, och vackra presenter kommer att förgylla dagen! Här är mitt första pyssel…hoppas hon inte kikar på bloggen! Tänkte att detta var ett fint pyssel till er följare som vill göra något eget till studenten.

Diy studenthänge

Ur Kreativa Karins bok ”Stora Pysselboken Återbruk”

Här är ett pyssel som jag hittat i hennes bok: Medaljer av burklock och äggkartong. Nu skulle det bli spännande att prova de nya färgerna som följde med i paketet. Panduros matta hobbyfärger, samt den nya limpistolen. Dax att börja skapa!

Diy srudenthängen

Studenthängen – material:

💙 burklock
💙 äggkartong
💙 hobbyfärg (Panduro)
💙 gula och blå sidenband
💙 dekorplast guld
💙 svart Poscapenna

Verktyg: sax, limpistol, pensel, bokstavsstans (Ica Hemma)

Tack Kreativa Karin för bok och fint pysselmaterial!

Diy studenthänge – gör så här:

  1. Klipp till små blomblad ur en mjölkkartong, använd gärna äggkartonglocket
  2. Måla burklocket i valfri färg. Jag målade ett i gult och ett i blått eftersom det skulle passa till studenten. Eftersom locken var i guld, så lämnade jag kanten omålad. Jag målade även insidan, så att även den är fin. Då kan man skriva en personlig hälsning till studenten. Måla gärna ett par lager med färg, jag blev verkligen överraskad att Panduror hobbyfärg var så täckande! 👍
  3. Limma fast blombladen på baksidan av lockets kant. Limpistolen funkade perfekt!
  4. Jag tänkte inte på att vända kartongen åt samma håll, blev lite blandad struktur på bladen. Men snyggt ändå!
  5. Måla sedan bladen i valfri färg. jag tyckte att det blev fint med guld som passade med kanten på locket. Måla även baksidan på blombladen.
  6. Stansa ut bokstäver med en bokstavsstans, eller klipp på fri handa. Sätt fast på locket. Man kan också välja att skriva direkt på locket med Poscapenna, det gick lite snabbare faktiskt. Pennan var superbra!
Diy Studenthänge

Limma fast gula och blå sidenband så det funkar att hänga om halsen på studenten!

Diy Studenthänge

Tack Karin för superbra inspiration! Jag kommer absolut göra många fler pyssel från din bok! Om ni vill ha mer inspiration till Studenten klicka på länken.

Ha en fortsatt bra vecka! Nu ska vi fira mellandotterns födelsedag, jag kommer att visa er några av mina paketinslagningar och kort här på bloggen om ett par dagar, håll utkik!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen