Workhop i Lettering

Workshop i Lettering

Workshop i Lettering

I fredags var jag på Workshop i Lettering! Ett härligt gäng pyssliga tjejer var inbjudna till Make & Create för en work shop med Fia Lotta Jansson. Vilken toppendag! Det här hade jag verkligen sett fram, dels att få lära sig skriva snyggt och samtidigt får träffa så många pyssliga tjejer på samma gång!

Workshop i Lettering

Workshop i Lettering

Vår kursledare Fia Lotta Jansson (till höger i bilden) för workshopen och anordnades av Make & Create (Annika Schaefer till vänster i bild) i Upplands väsby i Sthlm. Vi fick 4 timmars workshop, gott fika och en härlig goodiebag!

Workshop i Lettering

Vad är Lettering?

Man kan säga konsten att skriva och texta fint! Det finns flera olika skrivtekniker för att få till texten på olika sätt. Det är ju så användbart att kunna, som ex. Att texta kort, göra vackra budskapstavlor, skriva på paketen, skyltar…

Workshop i Lettering

Vår första uppgift

Efter en lättsam presentation med Fia Lotta (ja hon är fantastisk inspirerande talare!), så fick vi vår första uppgift. Vi skulle välja en bokstav och skriva så många olika varianter på den bokstaven som möjligt på 10 minuter… Ja, jag valde H och här var mina första bokstäver…Det är alltid bra att skapa under tidspress, det bli liksom något då.

Workshop i Lettering

Olika sätt att texta

Fia Lotta gick igenom olika sorters sätt att texta, och vi fick möjlighet att träna lite emellanåt. Vi fick lära oss klassisk Kalligrafitext (det snirkliga bokstäverna), blocktext (de på bilden) , 3d-text och decotext.

Workshop i Lettering

Kalligrafi

Först fick vi skriva ett ord med skrivstilsteknik, sedan fick vi lära oss fylla i texten på ett fint sätt

Workshop i Lettering

Blockbokstäver

Tekniken här är att först skriva ”skelettbokstäver” dvs. Först skriva vanliga bokstäver, och sedan fylla i runtom. När det är klart, kan man sudda ut skelettbokstäverna.

Workshop i Lettering

3D-bokstäver

Första steget är att göra blockbokstäver. För att få dem 3d, så vill man skapa ett djup, man ska då rita linjer som går åt samma håll som pilen på bilden…då blir det en skugga.

Workshop i Lettering

Deco text

Ha ha..här minns jag inte riktigt vad texttypen hade för namn, men tror namnet var Deco eller Art deco. Man höjer eller sänker liksom midjan på bokstäverna, se hur t.ex A ändrar karaktär. Att rita stödlinjer är väldigt bra!

Workshop i Lettering

Dekorera text

Här är det bara att plocka fram fantasin och dekorera bokstäverna med blommor, prickar, grafiska mönster, snirkliga krummelurer. Väldigt kul!

Workshop i Lettering

Min första övning hemma…Snart börjar halloweenpysslet….

Workshop i Lettering

Hela gänget i full koncentration!

Workshop i Lettering

Goodiebag

Alla deltagare fick en härlig goodiebag från Make & Create fylld med pysselmaterial till julens pyssel och några fina pennor, så vi kunde öva våra nya ”letteringkunskaper”.

Workshop i Lettering

Hela glada pysselgänget!

Många kända pysslare med fina Instagramkonton och bloggar. Fr v. Pysselkompisarna (mor och dotter), Miakonoko (som även har Kinoko), Kolossaltpyssligt, Make&Create (som även har Frokenskogsbar), Jaqulinesplats, Mikaelapuranen, Linabythebay, Pysselbolaget, Dnilva, DiySweden. Längst fram Pysselliv, Pysselbolaget, CreatedbyMalin. Alla de här pyssliga tjejerna finns på Instagram med samma namn, så in och kika, inspireras och följ!

Det känns som inspirationsnivån är på topp efter den här roliga workshopen! Jag kan verkligen varmt rekommendera Fia Lotta Jansssons workshop. Ett stort tack till Make & Create som fixat denna dag!

Ha en jättebra vecka!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen