Craftcation höst 2019

Craftcation

Craftcation höst 2019

I helgen var jag på en himla kul Pyssel kombo Semesterhelg, ett så kallat Craftcation i Wijs trädgårdar i Ockelbo. Det är andra gången som Craftcationgänget ordnar ett pysselevent, men första gången som jag följer med. Jag kan varmt rekommendera detta! Vacker lantlig miljö, slottslikt boende, inspirerande pysselworkshops, tid för eget skapande, god mat och framförallt kul att få träffa likasinnande pysseltokar!

(På stora bilden, är hela gänget som ordnat Craftcation samlat. Fr.v. Anna Pysselliv, Ann-Charlotte Craftspace, Karin Pysselbolaget, Malin CreatedbyMalin, Stina Craftspace)

Craftcation

Ateljén som vi hade fri tillgång till alla tre dagar och nätter… ? Jag kan säga att vissa pysslade till 3 på natten.

Craftcation

I Ateljén – Craftcation – En tredagars-helg fylld med kreativitet! (Till vänster i bild Stina (Craftspace), Anna (Pysselliv) och Freja (Pysselbolaget) gör blomsterpyssel på broderibågar. Ett pyssel som jag tagit med…Här inspirerar vi varann och testar varandras pyssel!

Boendet i Wijs trädgårdar Ockelbo

Vi bodde i två olika byggnader, och vi hade byggnaderna helt för oss själva. Vackra rum med högt i tak, och bekväma sängar. Här sov vi som prinsessor varje natt! I herrgårdsbyggnaden lagade vi mat tillsammans(ett matpass på hela helgen är ju helt ok)! I den vackra matsalen (bild 3) åt vi alla goda måltider. Vi bjöds på goda frukostar, salladsbuffé till lunch, tacokväll och god laxmiddag…och så fika och desserter varje dag! Sån lyx!

Craftcation

Wijs trädgårdar

På lördagen fick vi en visning av alla trädgårdsrummen av Wijs trädgårdars Vd. Vilka perfekta odlingar, massor av blommor, växthus och olika speciella trädgårdsrum. Allt var så otroligt vackert och välskött! Som extra bonus, fick vi plocka massor av blommor, till våra arrangemang. Jag kan erkänna att jag var ute många gånger i trädgården bara för att njuta och plocka blommor!

Trädgårdarna

Trädgårdsrummen blommade fortfarande väldigt fint fast det var september. Det fanns många olika sorters kål, sallader,kronärtskockor, solrosor och mängder av olika perenna blommor.

Materialbord, Goodiebag och Lotteri

Tjejerna hade fixat ett gediget materialbord med sponsrat material som vi fick använda under hela helgen! Lotterier med fina vinster till alla, jag vann en väldigt rolig bok om näver, och en burk tavelfärg. Alla fick en välfylld goodiebag med många användbara grejer! Wow säger jag bara!

Sponsrade företag var bla: CCHobby, CreatedbyMalin, Bokförlagetsemic, FolkloreCompany, Beckersfärg, Studiolisabengtsson, AcoSverige, Naturochkultur, Illustreradfakta

Workshop i blomsterarrangemang med Anna Pysselliv

Anna som just nu pluggar till florist, höll i en väldigt rolig workshop i blomsterarrangemang. Vi började med att gå ut och plocka massa blommor, sen fick vi en konservburk och en bit blöt oasis. Vi skar till oasisen så att den passade fint i konservburken, sedan visade Anna oss konsten att arrangera blommorna på lite olika sätt. Därefter satte vi igång med blommorna, vips så hade vi ett gäng underbara blomsterarrangemang! Vi dekorerade burkarna på lite olika sätt, med tapet, tyg, blad, jutesnöre eller garn. Sedan var det dax för foto…massor av foton och ett gruppfoto på oss. Himla kul, det här tycker jag var det roligaste på hela helgen!

Massor av inspiration

Alla tjejer som var med jobbade också med sina egna projekt! Vi inspirerade verkligen varandra! Så bra att kunna dela kunskaper inom material och teknik! Det var broderi, mixed media, garnpyssel, papperspyssel, eternellpyssel, trä, metall, ullkonst och akvarell. Jag lärde mig så mycket nytt under dessa dagar, jag kommer att dela med mig av lite olika pyssel under hösten.

CraftcationCraftcationCraftcation

Workshop i abstrakt konst med Stina och Ann-Charlotte från Craftspace

På söndagen fick göra en superkul workshop i Abstrakt konst. Vi fick måla, kvickt i olika steg för steg…Pensla på tidningspapper, måla med tre färger, måla med vitt, skrapa av färg med olika verktyg och så avluta med lite stänkmålning i svart. Det gillade jag verkligen! Vilka härliga konstverk det blev! Jag satte igång med en liten tavla direkt efter workshopen…vet inte riktigt om den är klar ännu!

Punch needle pyssel

Det jag var mest nyfiken på inför helgen, var att lära mig Punchneedling. En punchneedle är en sorts liten manick som gör att man kan brodera på ett lätt och snabbt sätt! Vi var flera som testade, och vilka vackra saker det blev! Det var väldigt bra att vi var tillsammans, för då kunde vi testa olika sorts tyg, garn och nålar. Med rätt teknink och rätt material, så kan jag varmt rekommendera det här pysslet! Det var svårt att sluta när man börjat…Tänk vad fint det skulle vara med höstkuddar med detta ulliga broderi! Jag kommer visa mer teknik kring detta senare i höst!

Craftcation

Helgen avslutade vi med att plocka med oss ett fång eterneller!

Stort tack till Craftcationgänget, ni har verkligen ordnat en superhelg fylld med allt! Håll utkik ni som sett det här, jag tror att nästa pysselhelg ordnas i februari!

Kram till er alla som varit med den här helgen!

? Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen