Måla i akryl

Måla i akryl

Måla i akryl

I förra veckan visade jag V’s fina ananastavla med schablonteknik…Idag tänkte jag visa min melontavla i klassisk vanlig målarteknik. Inte helt enkelt att måla…och den kanske inte är riktigt färdig….men efter lite träning, så kanske det blir några vackra konstverk. Det finns ju liksom inga rätt eller fel inom konsten, det gäller bara att våga!

Måla i akryl

Måla i akryl – ett underbart sommarpyssel att sitta ute med färg, penslar och ett staffli.

Måla i akryl

Akrylmålning – material:

Akrylfärger

Målarplattor

Penslar

Palett (privat)

Allt material kommer från CCHobby

Jag valde akrylfärg framför olja, eftersom det inte luktar så starkt och för enkelheten att kunna tvätta penslarna i vatten. En bra färg som är väldigt dryg, så häll ut små målarkluttar på din färgpalett.

Måla i akryl

Måla en tavla

Min idé med målningen var att börja med ett riktigt enkelt motiv, för att få känna på akrylfärgen, träna skuggor, blänk…ja komma igång helt enkelt. Det var ju faktiskt 27 år sen jag gick konstskola…(helt otroligt)…och väldigt länge sedan jag målade en tavla.

Måla i akryl

Utomhusmåleri

Här sitter vi på berget och målar…vi har fått sätta upp ett provisoriskt nät så inte lilla Chelsea ska ramla ner… V ville hellre sitta vid bordet, efter ha testat stafflit. Det kan faktiskt vara enklare att stödja armen mot bordkanten.

1) Inspiration hittade jag på Pinterest, så bra att kunna se på melonbilder, och försöka måla av.

2) Börja med att svampa eller måla färg över hela målarduken med pensel, svamp eller en trasa. Jag ville ha den lite gul/vit/grön flammig.

Måla i akryl

3) Rita motivet med blyerts på målarduken efter att du grundat den, så blir det enklare.

Måla i akryl

?‍? Blanda färger….Till melonen har har jag använt, grönt, gult, vitt och svart.

? Blanda lite svart i det gröna för att ta fram skuggor och djup. Tag ljusare färger som gult och vitt i det gröna för att få fram blänk. Tips! Kika på bilden du vill måla av, och kolla ordentligt var är det mörkare färger, var blänker det…härma.

Måla i akryl

4) Efter att ha målat själva melonen, så var det dags för melonskivan. Den målades i intensivt rosa rött, med några svarta kärnor och så vita blänk….Jag ser nu i efterhand att jag ska minska på blänken på den röda melonskivan…så jag kommer säkert dutta lite mer på tavlan sen.

Måla i akryl

Hoppas att ni fått lust att börja måla, för det här är verkligen kul! Målet är att visa er olika sorts akrylmålningar och tekniker…så håll utkik senare i sommar eller i höst. Maila eller kommentera gärna vad ni skulle vilja se mer av, abstrakt målning, Mix-mediamålning, några speciella motiv som ex. Blommor, skärgård, porslin, djur….

Ha en bra sommardag!

Kram Katarina ?

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen