99 hacks – En fin bok av Monica Karlstein

99 hacks

99 hacks – En fin bok av Monica Karlstein

En fin vän till mig har gett ut en alldeles underbar bok! Idag måste jag bara få visa några sidor ur den, för den ger mig så mycket inspiration och skaparglädje! In och smygkika på boken 99 hacks vetja, och beställ hem den! För det här är en väldigt användbar bok om du gillar Ikeahacks,  Diy-projekt, loppisupcykling och pyssel!

99 hacks

99 hacks – En härlig bok med massor av roliga Diy-projekt!

99 hacks

Monica Karlstein och Hemmafix

Här är en kort presentation om författaren Monica Karlstein, och skaparen av alla roliga Ikea-hacks.

Monica Karlstein driver inredningsbloggen Hemmafix sedan många år tillbaka. Monica är frilansande redaktör för tidningar/magasin, kundtidningar, webbplatser och nyhetsbrev, journalist/skribent och inredare och anlitas av dagspress, magasin, kundtidningar, produktionsbolag och tv.

Hemmafix är en inredningsblogg med fokus på DIY, hemmafix och bygg/renovering och är en av Sveriges absolut största bloggar i ämnet.

Här blandas fixiga projekt i en salig mix. Ibland beger sig Monica till tippen och hämtar hem junk som blir till trendig inredning, ibland klär hon om en loppisfyndad byrå med tapet eller textil och ibland pimpar pimpar hon en Ikeamöbel – eller bygger om den helt.

99 hacks

En fin gåva!

Se så fint bud jag fick i veckan med bok, och material till Diy-projekt att skapa alldeles själv! Senare i sommar ska ni få se vad som skapats av detta! Fick sån lust att sätta igång direkt!

99 hacks

Lantlig byrå – Idag bjuder jag på ett Ikeahack från boken

Jag har plockat ut ett Ikeahack ur boken som jag gillar extra mycket! Den här byrån skulle jag vilja göra till vår stuga på landet! Den skulle passa så fint! Gillar verkligen det trärena ytorna mot de fina florabilderna. Läderhandtagen passar perfekt till byrån!

99 hacks

Lantlig byrå – Gör så här:

I boken finns en fin beskrivning samt materiallista. Bra steg-för-steg bilder och lättläst text! Byrån heter Tarva, och handtagen Östernäs, båda finns på Ikea. Man behöver även bilder från en Florabok, samt decoupagelack, pensel/roller samt något vasst att skära med. Här kommer en förenklad beskrivning.

Gör här:

1) Skruva loss knoppar och lådfronter. Lägg dem plant.

2) Skär till boksidorna så att de passar. Prova hur de ser ut på lådfronterna.

3) Stryk Decoupagelack (ex. Mode podge) på boksidornas baksidor och placera dem på lådfronterna. Stryk ut eventuella veck med fingrarna.

4) Rolla eller pensla på ett skyddande lager lack på alla lådfronter. Om det blir stora veckan kan man försöka pressa ut dem med penseln eller sticka hål på dem med en tunn nål. Det brukar släta till sig när allt torkat, så oroa er inte om det är lite skrynkligt.

5) Skruva fast lådfronter och de nya handtagen.

99 hacks

Den lantliga byrån är klar! Visst verkar det enkelt och resultatet blir ju hur fint som helst!

99 hacks

Jag hoppas ni köper boken 99 hacks, den är verkligen jättefin!

Ha en fortsatt underbar sommar! Ps. Läs mycket böcker och njut!

Kramar Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen