Diyprojekt – Före & Efter

Diyprojekt

Diy projekt – Före & Efter

Idag blir det målarprojekt på bloggen! Så underbart kul att jag kommit igång med målning här hemma! Jag har verkligen dragit mig för sådana här projekt, eftersom vi bor i en relativ trång lägenhet, det luktar starkt av färg, blir rörigt med slipdamm och färgspill…Men det har funkat hur bra som helst! Här är före & efter bilder och en görsåhär-beskrivning med målning av mina loppisfyndade satsbord.

Detta inlägg är ett samarbete med Palett & co

Diyprojekt

Diyprojekt efter målning

Satsbord är målade med svart lackfärg från Palett & Co, och dekorerade med mandalaschabloner från Panduro

DiyprojektDiyprojekt

Diyprojekt före målning

Borden hittade jag på loppis. Barnens första kommentar var ”mamma kan du lämna tillbaka dem”…Min man tyckte de var vackra som de var, med den bruna färgen och ”barockmålningen”….men min tanke var att måla om, och förändra dem totalt. Den stora frågan var om man kunde måla med lackfärg på kakelplattor…sen tyckte jag att målningen var ganska gullig…kanske skulle behålla målningen ändå och testa att endast måla träet svart. Häng med så berättar jag hur jag gick till väga.

Diyprojekt

Måla – Material:

 • Svart Lackfärg till träborden (det gick åt en halv burk svart (0,45 liter) till alla tre borden. (De målades två gånger) (Black knight)
 • Grå lackfärg (Stone grey)
 • Vit lackfärg (White)
 • Målartvätt
 • Bra pensel
 • Maskeringstejp

Palett & co färg finns att beställa hos Inreda.com

Diyprojekt

Måla – gör så här:

1) Tvätta först av borden med målartvätt (läs på flaskan hur man gör)

2) Om du vill behålla något målarfritt (som här, där jag ville behålla barockmålningen) sätt maskeringstejp längs med kanten. Var noggrann.

3) Rör i färgen, dax att måla!

Diyprojekt

4) Måla gärna tunt med färg två gånger. Penselsträcken försvinner när färgen torkar.

Diyprojekt

5) Resultatet blir en precis lagom halvblank svart färg. Den halvblanka ytan gör det enkelt att torka av och damma bordet.

Diyprojekt

Inreda med borden

Jag placerade ut borden i vardagsrummet…och så funderade vi hur det kändes. Tjejerna tyckte fortfarande att det var väldigt fult, och jag och mannen tyckte nog att det blev lite ”kinesisk” känsla…inte helt rätt stil till vara korgstolar…

Diyprojekt

Testar att måla med lackfärg på kakel

Eftersom det skulle kännas lite väl tråkigt att måla alla borden svarta, så målade jag stora bordet svart, mellanbordet med grå färg och det lilla med vit lackfärg. Det såg lite randigt ut vid första målningen…

Diyprojekt

Borden målade med lackfärg

Efter två lager färg, och torktid emellan, så slätade färgen ut sig väldigt fint! Supernöjd! Det kändes genast som borden blev lite modernare!

Diyprojekt

Måla med schablon

Eftersom jag tidigare köpt hem Panduros fina mandala-schabloner, så tänkte jag att de skulle passa perfekt till de här små borden! En kul dekoration, som är enkelt och snabbfixat

Schablonmålning – gör så här:

Material:

 • färg
 • schablon (Mandala i 4 pack från Panduro)
 • maskeringstejp
 • svamp eller stöpplare (svamp med skaft)
 • papptallrik att dutta färg på

Gör så här:

 1. Sätt fast schablonen med maskeringstejp på ett par ställen. Tag endast lite tejp, då du enkelt ska kunna dra loss schablonen direkt efter målning.
 2. Doppa stöpplaren eller en svamp i färgen, dutta av överflödig färg på en ex. En papptallrik.
 3. Dutta färg över hela schablonen. Det kanske inte var helt idealiskt med kakelplattor som underlag, men blev nöjd med resulatet ändå. Det glider lite mer än om det varit vanligt trä.
 4. Här valde jag olika mönster på schablonerna och olika färger för att matcha boden fint. Klart att inreda!

Diyprojekt

Diyprojekt

Nya bord – ger ny känsla!

Borden är klara! Är hur nöjd som helst med resultatet! Tycker att de blev så fina, tänk att resultatet av ett litet målarprojekt blev att vi möblerade om, kastade det gamla soffbordet i ek, så in med det nya söta bordet!

Diyprojekt

Diyprojekt

Hoppas ni fått lust att leta fram något kul loppisfynd för att måla om! Tänk att så lite kan ge så mycket! Jag kan varmt rekommendera den här färgen, ingen slipning behövdes, färgen luktar ingenting och resultatet blir perfekt!

Ha en superbra vecka! Här laddar vi vidare för helgens Halloweenparty!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

3 reaktioner på ”Diyprojekt – Före & Efter”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen