Pyssla en glasskiosk

glasskiosk

Pyssla en glasskiosk

Hej! Tidigare i veckan visade jag glasspyssel med Foam Clay och Silk Clay här på sidan! Det blev en massa roliga, färggranna glasspinnar och strutar! Det är ju kul att ha något fint att ställa dem i. Glassarna i glasskiosken kan ju användas vid lek i exempelvis lekstugan, i lekrummet eller i utekiosken. Idag visar jag hur du tillverkar en liten glasskiosk, av en vanlig pappkartong, färgat papper och ett par sugrör, häng med! De små barnen kan behöva lite hjälp med saxen.

glasskiosk

Glasskiosk av en återbrukad kartong, sugrör, och färgat papper. Glassarna är gjorda av Foam Clay och Silk Clay, om du vill se hur vi gjort klicka på ett tidigare inlägg ”Glassar av Foam Clay och Silk Clay”.

glasskiosk

Glasskiosk – material

Material: Kartong, färgad papper, snöre (Panduro), sugrör (Lagerhaus), Glassar av Foam Clay och Silk Clay (hobbybutiken Creativ Company).

Verktyg: limspistol eller lim, sax vanlig och vågsax, maskeringstejp

Skapa en glasskiosk

  • Börja med att klippa till kartongen till önskad storlek, tejpa gärna med maskeringstejp, så att den håller ihop bra!
  • Mät och klipp ut alla delarna i färgat papper, välj gärna ett lite grövre papper för bästa resultat.
  • Limma fast pappret på kartongen. Jag använde limpistol denna gång, för att det är snabbtorkande och enkelt, och lilla tjejen kan hjälpa till!
  • Klipp till remsor av avvikande färg, för att göra snygga hörn på ovansidan av kiosken.
  • Klipp remsan med mönstrad sax för att få det vågiga mönstret. Limma fast på kioskens ovansida (jag gjorde endast denna kant på tre sidor).

Dekorera glasskiosken

  • När lådan är helt klar, så är det dags att göra hål för strutarna.
  • Rita fyra ringar, och skär till hålen med en vass kniv.
  • Sätt små bitar av silkespapper i varje hål.
  • Gör en vimpel av 5 trekanter, skriv ”Glass” i vimplarna. Gör hål med en syl eller spetsen på en sax, trä i ett tunt snöre genom vimplarna.
  • Sätt fast sugrör i varje ände av kartongen. Jag valde att göra hål, med en kniv, och sticka in dem i kartongen. Limma fast vimpeln med limpistol. Klart!

glasskiosk

Det här var riktigt kul pyssel, men det kanske är lite svårt för de allra minsta, så det är ett bra pyssel att göra tillsammans. Kul att ha till lekstugan, barnrummet, låtsaskiosken i trädgården!

Ha en fortsatt fin sommardag! Här öser regnet ner, men man får väl skapa lite sommar inomhus!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen