Pyssel med glasburkar

glasburkar

Pyssel med glasburkar

Att pyssla med glasburkar är så himla kul! Man kan göra så mycket olika saker med dem, och det är ju ett bra återvinnspyssel, ”spar på miljön och spar på pengen!” Här kommer några tips på som du kan göra med dina glasburkar!

glasburkar

Glasburk att förvara snören i

Gör hål med ett vasst föremål, ex. en syl och en hammare, eller en borrmaskin. Måla därefter burklocken med valfri färg. Lägg i dina snören och dra ut ändarna genom hålet, Klart!

glasburkar

Glasburk med sugrör

Gör hål i burkens lock, enligt beskrivning ovan. Måla locket i valfri färg. Knyt ett fint band runt burken. Sätt i ett matchande sugrör. Passar perfekt till att servera god smoothie i!

glasburkar

Glitterburk som ljuslykta

Den hör glasburken har min lilla 5-åring gjort. Det är ett kul och enkelt pyssel för barn. Måla med glitterlim i olika färger, och tryck fast några fina klistermärken.  Placera ett värmeljus i burken. Klart!

glasburkar

Ljuslykta av en glasburk

Den här ljuslyktan med pinnstjärna har jag visat i ett tidigare inlägg. Gör en stjärna av pinnar och bind ihop den med jutesnöre. Bind några varv med jutesnöre runt toppen på burken. Tänd ljuset. Klart!

glasburkar

Glasburk fylld med hemgjord Polkaskrubb

Här har jag fyllt burken med hemgjord Polkaskrubb, se recept på det i mitt tidigare inlägg. Du kan också fylla burken med badsalt, badkulor, bomullspads och andra fina saker till badrummet. Rita med porslinspenna dekoren runt pappersetiketten. Skriv handskriven text på etiketten för extra personlig känsla!

glasburkar

Glasburk med pepparkaksskrubb

Nu är kanske pepparkaksskrubb, inte det man längtar efter just nu efter jul, men den här burken vill jag visa för att burken är så gullig, och matchar så fint med lockets etikett, snöret och lappen. Glasburken är en gammal burk som innehållit fetaost. Titta gärna i livsmedelsaffären vilka livsmedel som har vackra burkar, nästa gång du handlar. De kan bli perfekta burkar, som kan användas till alla möjliga sorts pyssel. Spar fina papper, och samla i en låda, de är jättebra att ha för att dekorera burkar.

Det här året kommer jag att göra massa mer pyssel med glasburkar, som exempelvis. Fina doftljus, små miniväxthus, små miniaturlandskap, plantera växter i, göra god sylt, och lägga i, samla pysselmaterial osv… 

Har du något glasburkspyssel, som du vill visa upp här på sidan, så hör gärna av dig till mig!

Kram Katarina

 

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

3 reaktioner på ”Pyssel med glasburkar”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen