Blommor som gåva

Blommor som gåva

Den här veckan sätter jag igång med ett underbart blom-tema här på bloggen! I samarbete med Hortensia-företaget Magical Colours Your Home så har jag lovat sätta ihop några fina blompyssel med de här vackra krukväxterna. Idag tänkte jag visa er hur man gör en superenkel blommor som gåva pyssel, som känns både lyxig och romantisk!

Blommor som gåva

Gåbort-blomma

Ett kul och superenkelt återbrukspyssel; en gammal korg, några virkade dukar och spetsband. Vips så har du den vackraste gåbort-presenten eller blomsterarrangemanget till dukningen! Vill du lyxa till det lite extra, stick ner en flaska champagne i korgen!

Blomma som gåva

Blomkorgen

Ett vackert arrangemang på bordet. När jag nu fick hem så många blommor, så passade jag på att fylla hela fönstret bakom kökssoffan med blommor, åh vilket lyft för köket! Så romantiskt det blev!

Blommor som gåva

Blomkorg – Material:

  • Korg
  • Virkade dukar (från min loppissamling)
  • Spetsband
  • Hortensior (jag fyllde min korg med 3 blommor av sorten Magical Revolution i blå och rosa)

Verktyg: Limpistol, sax

Blommor som gåvaBlomkorg

Blomkorg – gör så här:

1) Börja med att lägg ut några olika virkade dukar kring kanten på korgen. Dukarna kan gärna ha olika mönster, men det är bra om formen är någorlunda lika. Välj antingen runda, ovala eller kantiga.

Blommor som gåva

2) Limma längs kanten och tryck dit duk efter duk.

Blommor som gåva

3) Nu sitter dukarna fast.

Blommor som gåva

4) Klipp till två bitar spetsband. Knyt fast ett band i varje sida på korgen, och gör en rosett på varje sida.

Blommor som gåva

Alt 2) Eller knyt en rosett på sidan av korgen, och vira spetsbandet runt hela handtaget, och avsluta med en rosett på andra sidan.

Blommor som gåva

5) Lägg en plastsäck i korgen, så blir det enkelt att vattna dina blommor. Hortensior kräver en jämn fuktighet, och då kommer de att blomma så vackert i ett halvår! Färgen på blomman kommer att fördjupas…och det är väl roligt för mottagaren att få en blomma som kommer att förändras!

Blommor som gåva

6) Fyll korgen med blommor i olika färger eller i samma färger. En fin bröllopsgåva, en blå blomma till mannen och en rosa till kvinnan…En bra gåva till den som har allt. En picknickkorg är alltid bra att ha, gillar man inte korgens färg kan man enkelt spraya den i sin favoritfärg. Jag behöll originalfärgen på korgen, för att jag tycker att de virkade dukarna kom fram på bästa sätt! För extra känsla, och om man gillar virkning, kan man virka dukarna själv!

Extra presenttips! Lägg till en flaska champagne, ett par vackra champagneglas, eller ett kort med ”resepengar” till bröllopsresan, eller en ask lyxig choklad…men att få så många blommor på en gång är en fantastisk gåva som den är!

Blommor som gåva

Blomgåva får du ”bo” i vårt kök tills vi ska ge bort den när vi ska gå på bröllop i Juli. Mer bilder från det kommer senare i sommar!

Blommor som gåva

Fotografering i Herrgårdsparken

Min fina äldsta dotter fick följa med för fotografering i vår park. Tycker det blev så vackert med hennes vita klänning! Man fick nästa lust att sticka iväg på bröllop bums!

Blommor som gåva

En spetsrosett på handtaget…

Blommor som gåva

Jag hoppas ni fått lite inspiration att ge bort en maffig korg i present! Ett bra sommarloppistips, köp på er billiga spetsdukar, spetsband, gamla spetslakan och korgar. Det är så bra till alla sorts pyssel och ofta väldigt billigt fynd på loppisar.

Tänk att något så enkelt kan bli så vackert! Ibland behöver inte pyssel vara svårare än så här!

Ha en fin sommarvecka!

Kram Katarina ?

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen