Måla akvarell

akvarell

Måla akvarell

En dag kanske man har en liten kreativ svacka, i allt pysslande…Då kan det ju vara roligt att bara sätta sig ner och måla! Det är alltid kul att plocka fram vattenfärg eller akvarellfärg penslar och vatten. Det krävs inga kunskaper, och alla kan måla i alla åldrar! Så avkopplande! Här kommer några inspirationsbilder.

akvarellMåla akvarell

Att måla med riktig akvarellfärg, använda riktigt akvarellpapper och ha bra penslar, är en stor fördel om du gillar att måla. ( Mina gamla akvarellfärgerna är 15 år gamla , från tiden då jag gick konstskola!). Gamla akvarellfärger funkar perfekt, så det är väl investerade pengar! De är så mycket färg i varje liten färgkub! Kraftigt akvarellpapper, som sitter fast i ett block, eller tejpas med akvarelltejp är också en höjdare, det gör att pappret inte bubblar sig! Sen till penslarna, det är så mycket roligare att måla med penslar som inte spretar, eller lossar hår. Fint urval av akvarelltillbehör finns på Kreatima i Stockholm.

Om man ska måla med de små barnen, ta fram billiga penslar, och vattenfärg i tjocka kakor, Panduro har ett stort urval! Täck bordet med en vaxduk, och låt dem gå loss ordentligt. Det brukar blir fantastiska skapelser, så blir så fina när de är inramade!

Akvarellmålning

  1. Jag har alltid gillat att måla blommor, det känns så enkelt. Måla bara några blommor i någon färg, blanda i lite mer vatten för att göra dem mer genomskinliga. Måla några blommor framför och bakom, för att få in mer djup i bilden. Låt torka när du känner dig klar.
  2. Därefter har jag målat till de starkare röda detaljerna, låt torka igen.
  3. När akvarellen är helt torr, så målar jag de svarta detaljerna med en riktigt tunn pensel.
  • Akvarellen, kan ju användas som tavla, målningen ser oftast bättre ut i en ram.
  • Klipp akvarellen i delar och gör fina kort.
  • Använd målningen som inslagspapper till en fin ask.
  • Skär breda bitar av akvarellen, sätt ett fint band i toppen och använd som bokmärke.

akvarell

akvarell

Här har jag testat att måla en ”grön bladmandala”, hoppas att du har fått inspiration att sätta gång att måla!

Lycka till! /Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen