Prinsesskronor av toarullar och washitejp

prinsesskronor

Prinsesskronor av toarullar och washitejp

Här på Diy Sweden fortsätter barntemat här på bloggen eftersom vi har sportlov! Idag visar jag hur man kan fixa egna små prinsesskronor med något så enkelt som toarullar, som kan dekoreras på valfritt sätt. Det här pysslet fixade en 5-åring lätt! Söta blev tjejerna i sina kronor!

prinsesskronor

Prinsesskronor , ett lätt pyssel för de små barnen!

prinsesskronor

Material till Prinsesskronor

Toarulle, washitejp, gummiband, pärlor, foamskumstjärnor/blommor. Det går också bra att måla din toarulle, och dekorera med ex. paljetter. (Washitejp finns på Panduro, Rusta, Ikea, Ica hemma). Foamskumdetaljer, gummiband, pärlor, håltång (från Panduro).

Prinsesskronor av toarullar och washitejp

 1. Välj ut några olika rullar washitejp, börja med att tejpa ett varv i taget med de olika tejpmönstren.
 2. När hela rullen är färdigtejpad, gör hål med en håltång. Knyt fast ett gummiband.
 3. Klipp sedan spetsarna med en sax.
 4. Limma fast pärlor med en limpistol. Klart!

(De mindre barnen kan behöva hjälp med att klippa spetsarna,  göra hål med håltången och knyta fast bandet.)

Pyssla med tjejkompisarna.

Jag älskar ju att pyssla med mina egna barn och deras kompisar. Jag är ju utbildad barnskötare och har förstås pysslat en hel del när jag varit ute och jobbat på förskolorna! Man ska försöka skapa kreativitet och inte prestationsångest hos de små, ibland är det inte helt enkelt!

Här kommer några  väldigt bra tips jag kan ge er föräldrar när man ska pyssla med sina barn! 

 • Gör en testvariant av pysslet före barnen ska pyssla, så att de kan se en bild på vad de ska göra, eller känna på skapelsen. 
 • Plocka fram allt material på ett tåligt bord, med ex. vaxduk på. (Ta inte fram för många olika saker, då får de så svårt att välja).
 • Gör snabba enkla pyssel, de har inte så långt tålamod. Tag spring, och fikapauser…
 • Påminn dem att deras pyssel inte kommer att se ut precis som originalet. Det är roligast att se deras små skapelser. Kom ihåg att berömma allt! och att de inte ska jämföra sig med varandra. Alla kan vara konstnärer och alla är unika! Det är dags att skapa kreativitet hos de små!  

Resultatet: Tjejerna tyckte att det var jättekul, pysslet gick relativt snabbt! De fixade tejpen helt själv. De valde stjärnor och blommor som toppdekorationer, då det var mycket enklare att få fast( och finare enligt dem!) Sen kom de på helt själva att de ville ha pärlor som kantdekoration längst ner, snyggt!

Det här pysslet, har jag hittat hos kreativa Helena, besök gärna hennes blogg ”Craftandcreativity” hon har också en webbshop ”Makeandcreate”. På hennes sida finns massor av roligt, och jättefina beskrivningar!

Hoppas ni fått lite inspiration att pyssla med era barn!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

2 reaktioner på ”Prinsesskronor av toarullar och washitejp”

  1. Hej Annelie!
   Naturligtvis passar ju den för killar! Tack för att du påpekade det, ska gå in och ändra det i inlägget. Eftersom jag har tre tjejer själv….så blir det ju lite tjejtänk på sidan. Har du några bra pysseltips som du vill att jag gör till sidan, så kom gärna med förslag.
   Ha en bra fortsatt dag!
   Kram Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen