Ljuslykta

Ljuslykta

Idag tänkte jag presentera årets första DIY, en ljuslykta av rottingslanor. Så lättfixad med endast en limpistol, sax och rotting-band. Varsågod ett kul pyssel att göra i januari!

Ljuslykta – DIY

Den är ljuslyktan kanske ser avancerad ut, men är himla enkel att få till! Jag hade rotting eller Peddingrotting som det kallas hemma, sedan ett tidigare pysseljobb. Rottingen har jag köpt hos Slöjddetaljer.

Ljuslykta material

Ljuslykta – material:

💖 träring 2st som passade mina glas för värmeljus
💖 peddingrotting (Slöjdddetaljer)

Verktyg: sax, limpistol

Ljuslykta

Ljuslykta – gör så här:

Material
1) Mät först att dina ringar passar för ett värmeljus, eller tag ex ett burklock att utgå ifrån om du inte har några trä-ringar hemma.

2) Klipp till rotting 16 st à 20 cm och 16 st à 12 cm
Limma rotting
3) Jag gjorde två st ljuslyktor som jag trädde i varandra. Gör en ring med rotting i taget. Jag började med de långa slanorna, när ena ringen är klar, gjorde jag en till ring med de korta slanorna.

4) Limma först enligt bilden, fyra st rotting-band. Ni kommer att se hur jag gör i filmen (se längre ned i inlägget)
Limma
5) Limma fast tre st rotting-band mellan varje rottingband. (Se bild) Det är bra om det är jämna mellanrum mellan rotting-banden samt att det är ett jämt antal rotting-slanor.
Limma rotting
6) Tag nu och lyft upp två rottingband (med två st emellan) och limma ihop i toppen. Fortsätt att göra på samma sätt runt hela ljuslyktan.

7) Nästa steg är att limma dem omlott, en åt höger och en åt vänster. Ni kommer att förstå när ni ser filmen. Testa er fram.

Klicka in för att se filmen!

Ljuslykta
8) När den första ljuslyktan är klar är det dax att göra nästa med de kortare rottingbanden. När båda är klara, trä den med korta band i den med långa band, vrid så att det blir fint.
Ljuslykta

Ljuslyktan är klar!

Jag hoppas att ni gillar den! En annan variant på ljuslykta med rotting kan ni kika på här:

⭐️ bambulykta

Ha en fin dag! Kram 💖 Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen