Krans Påskhare

Krans

Idag måste jag bara visa upp min nya krans med vårtema! En Påskhare dekorerad med Crepepappersblommor och målade äggskal. Det här måste jag säga är det roligaste pysslet jag gjort på mycket länge! Pappersblommor är något som jag velat prova på, så äntligen blev det av. Tycker blommorna blev så vackra! Här är dagens påskinspirerande krans.

Krans

Krans – Påskhare

Ett par kransar av halmstommen, rejält snöre, crepepapper och äggskal så kan du göra en söt krans! Den är ju lite ömtålig så den funkar bäst att ha inomhus. Kransen kan du spara i många år och plocka fram varje Påsk. Jag gillar verkligen Påskharen som tema på påsken! Vill du läsa mer om varför vi firar påsk och var påskharen kommer ifrån, klicka på länkarna.

Krans material

Krans – material:

🐰 två halmstommar i olika storlekar.
🐰 crepepapper i fina färger (DiyAsken kommer från CC Hobby)
🐰 rejält jutesnöre/bambuns-re
🐰 hobbyfärg
🐰 äggskal
🐰 ståltråd
🐰 sidenband

Verktyg: limpistol, avbitartång, pensel

Krans

Påskharekrans – gör så här:

Påskhare
2) Klipp till ca 5 bitar snöre x 2 som ska passa till påskharens öron.
Påskhare krans
3) Limma fast dem på baksidan av påskharens huvud (den lilla kransstommen).
Påskhare
4) Håll ihop örona med händerna och så det blir ett veck på varje örontopp.

Hare
6) Plocka fram lådan med Crepepappersblommor.
Crepepapper blommor
7) Crepepappersbox – Det ingår crepepapper, falsben, ståltråd, flirtkulor och beskrivning till alla tre blommorna som jag gjort. CC Hobby har även fina filmer på deras hemsida.

Vallmo – gör så här:

  1. Klipp ut mallarna och lägg på crepepappret. OBS! Det är vikigt att lägga mallen på crepepappret i rätt längdriktning. Se bilden hur jag gjort. Det är liksom hela finessen med att kunna dra och forma pappret så att det blir blomrikt!

Vallmo
Vallmon är klar! Nu är det bara att fortsätta att göra fler Vallmoblommor i olika färger och storlekar. Jag valde att blanda lite olika sorters Crepepappersblommor i min krans.

Pion – gör så här:

Blommor krans

Vallmon och Pionen är klar! Ska glad att fått lära mig detta! Beskrivningarna i Diyasken var toppen! Med lite träning går detta snabbare och vips så har man gjort en hel bukett!

Små liljor/klockblomma – gör så här:

Crepepappersblommor
Klockblomman eller liljorna är klara att sättas fast på Påskharen!
Ägg

Äggskal

Jag har sparat en del äggskal under våren, även halvorna. De är fint att måla insidan på ägghalvorna med hobbyfärg. De tänkte jag använda till kransen och andra planerade påskpyssel.

Krans

Dax att piffa till Påskharen!

Jag klippte till några extra blad i ljust och mörkt grönt, och plockade fram några färgade äggskal. Dax att limma fast alla detaljer!

Påskhare
Använd limpistolen och limma fast alla blommorna och äggskalen. Använd din fantasi och prova dig fram med färger och blomsorter! Jag gillar kontrasten mot den bruna påskharen med mycket färg på blommor och skal!
Krans påskhare

Påskhare kransen är klar!

Krans
Jag använde ett sidenband för att hänga upp kransen på en dörr.

Ja hoppas att ni blev inspirerade att göra en egen vårkrans! På instagram kommer jag att dela med mig av en rabattkod om ni vill köpa hem påskpysselmaterial till en egen krans samt Crepepapper hos CC Hobby. Jag kan varmt rekommendera att göra Crepepappersblommor, såå roligt med fint resultat!

Vill ni kika på andra vårkransar som jag gjort klicka på länkarna;

🐣 Påskkrans med ägg, Vårkrans

Lycka till med dagens Påskpyssel!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen