Garnboll med Pompom maker

garnboll

Garnboll med Pompom maker

Nu inför påsken tänkte jag göra lite påskpyssel med garnbollar! Garnbollarna kan användas till att göra fina påskkycklingar, påskharar eller så kan de hänga i påskriset, i fina färger! På symässan köpte jag på mig ett verktyget en ”pompommaker” med fyra plastcirklar som kan användas att göra bollar i fyra olika storlekar. De här finns att få tag i garn och hobbybutiker. Ex. Panduro

garnboll

Garnboll med en Pompom maker

Hur använder man en Pompom maker

  1. I paketet fanns fyra olika plastcirklar för att kunna göra garnbollar i fyra olika storlekar. Det fanns också en tydlig beskrivning på hur man skulle använda verktygen.
  2. Börja med att öppna upp cirkeln (det finns en liten vit öppna/stäng verktyg på ena sidan av cirkeln)
  3. Lägg cirklarna som halvmånar parallellt med varandra. Det vita öppningslåset ska vara en på vänster och en på höger sida. Cirklarnas håligheter ska passa in i varandra. Men det kommer inte att kunna fästas ihop, det är du som måste hålla ihop cirklarna med händerna, och börja linda garnet.
  4. Det är garnet som fäster ihop cirklarna, se mer bilder nedan hur du tillverkar bollen.

Gör en garnboll

  1. Börja med att linda ena sidan på cirkeln med många varv garn. Garnet behöver inte fästas. Ju tjockare du lindar desto kompaktare boll. Olika kvalitét på garn ger olika resultat, testa dig fram!
  2. Linda andra sidan med garn, försök göra ungefär lika tjockt.
  3. Sätt nu ihop verktyget, genom att vika halvmånarna mot varandra och låsa ihop verktyget med de vita små låsen.
  4. Nu är det dags att börja klippa i bollen. Håll med tummen runt garnet så att de inte faller ur hållaren. Klipp runt hela verktyget, enligt bilden.
  5. Tag nu en bit garn som räcker till att knyta runt bollverktyget. (se bildnr 5)
  6. Ta loss verktyget, knyt gärna en extra knut av garnet i bollen. Ruska bollen, och formklipp den, till önskad form.

Nu är det bara att börja producera bollar till påskriset, göra fina påskyckling eller så kan bollarna användas som fina dekorationer till ex. kuddar.

Om du hellre vill tillverka bollar på det gamla hederliga sättet med två kartongbitar så kan jag varmt rekommendera Pysselbolagets beskrivning på garnbollar , klicka på länken här.

Snart kommer beskrivningar på påskharar och kycklingar med garnbollar här på sidan, håll utkik!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen