Påskhare av en Pringlesburk

påskhare

Påskhare av en Pringlesburk

Här visar jag hur du enkelt kan pyssla ihop en påskhare, av en Pringlesburk! Jag har tidigare visat hur man gör en påskkyckling av en Pringlesburk här på sidan, vill du se det så klicka på länken här!

Påskharen, kan användas som spargris om man gör en skåra i locket (limma då igen locket). Fyll haren med påskgodis, påskpresenter, spaprodukter eller något annat roligt!

Här kommer beskrivningen på Påskharen:

påskhare

Påskhare av en Pringlesburk

Material: tom Pringlesburk, mönstrat papper, limpistol/annat lim
Verktyg: sax, penna

påskhare

Mall: Öron, tänder, nos, ögon, boll till nos, garnboll till svans

påskhare

 Mall: Påskharens fötter

Påskhare av Pringlesburk

  • Börja med att slå in hela burken i mönstrat papper, limma fast pappret med limpistol, eller annat starkt lim.
  • Klipp en cirkel som passar i locket, limma fast, skär en skåra om du vill använda den som spargris. Sätt fast locket med lim på burkens top om du ska använda påskharen som spargris.
  • Klipp ut all delarna till haren i mönstrat papper, limma först fast tänderna, sedan nosdelarna, sedan ögon, öron och tassar. Limma fast en bomullsboll till nos (finns färdiga i hobbybutikerna).
  • Jag valde att göra en egen garnboll till svans, men det finns färdiga bomullsbollar som kan limmas fast.För att göra en egen garnboll, kan man använda en ”pompommaker” (finns i garn och hobbybutiker) (se bilder ovan hur jag gjort, tydligare beskrivning kan du läsa om i mitt tidigare inlägg, klicka på länken ”garnbollar”).Man kan också använda en gaffel för att göra garnbollar eller två kartongbitar som klippts ut som en cirkel med ett hål i mitten. Jag kan verkligen rekommendera dessa ”pompommaker” finns i fyrpack, och fungerade toppen!
  • Limma sedan fast garnbollen som svans.
  • Klar att ge bort i påskpresent! Fyll haren med något kul!

Ha en härlig dag i vårsolen! Njut!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen