Påskhare i marsipan

påskhare

Påskhare i marsipan

Nu har vi börjat med påskpysslet här hemma! Pysselbordet är täckt med fjädrar, påskservetter, styrolitägg, garn och papper i härliga påskfärger! Man blir så glad av att bara titta på allt! Idag har vi haft vårens första riktigt soliga och varma dag här i Stockholm! Min lilla 5-åring ville göra något ätbart påskpyssel, så vi plockade fram marsipan för att pyssla ihop en liten hare! Marsipanharen kan man placera på påsktårtan, eller på en cupcakes eller bara äta som den är!

PåskharePåskhare i marsipan

Material: Marsipan (Odense) rosa jordgubbsmarsipan, eller tag sockerpasta och färga rosa om du vill ha ett mer perfekt resultat, men kanske inte lika god att äta! Hjärtströssel (Oetker) (Allt finns i mataffären), tandpetare, lite vatten att fästa med. (Om man vill använda proffsverktyg finns fina plastkavel och marsipanverktyg på Slöjddetaljer eller Panduro.)
Tips! Odense har jättefina tips på marsipanpyssel!

Påskhare

  1. Börja med att rulla en liten kula till huvud
  2. Rulla sedan en konformad dubbelt så stor marsipanbit som kropp
  3. Tag fyra lika stora delar marsipan till armar och ben, rulla till konformade delar (se bild)
  4. Göra två öron, forma två avlånga ”ormar” platta till med fingrarna eller en kavel, tag något runt föremål och gör en urgröpning i varje öra. Avsluta med att spetsa till öronen.
  5. Fötterna plattas till något i botten, tryck med en tandpetare så att det bildas trampdynor. Fäst en hjärtströssel på varje trampdyna med lite vatten.
  6. Sätt ihop kroppen först med huvudet, sen armarna och till sist benen. Rispa något med tandpetaren, och använd lite vatten som lim. Tryck försiktigt ihop med fingrarna. Använd ett runt verktyg för att forma till runt halsen.
  7. Tryck fast öronen, och ett hjärtströssel till nos.
  8. Tag nu en tandpetare, och gör ”sömmar” på armar, ben och mage. Gör två ögon med tandpetaren. Tryck dit en blomma, med vatten. Klar att äta upp!

Ha en bra dag! Nu blir det massor av påskpyssel på sidan!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen