Diy: Snöflingor av pärlplattor

snöflingor

Diy: Snöflingor av pärlplattor

Att göra pärlplattor är alltid lika kul! Här visar jag hur man kan använda sina pärlplattor till julpysslet! Första inlägget kommer handla om ”snöflingor” i alla dess former, låt dig inspireras!
Allt du behöver är ett par sexkantiga pärlplattor och vanliga rörpärlor/Hamapärlor, de finns i de flesta hobbyaffärer. (Mitt material är inköpt på Panduro).

snöflingor

snöflingor

Diy: Gör en egen girlang med snöflingor, kulor och en ljusslinga.

Ett roligt julpyssel, då alla i familjen kan vara med och pärla, och resultatet blir riktigt mysigt! Välj de färger och dekorationer du önskar ha på din slinga.

Material: Snöflingor av pärlplattor (se beskrivning nedan), en burk minikulor, och ledljusslinga (från Ica hemma/Jul)
Gör så här: Gör så många snöflingor som du vill ha i slingan, fäst dem vid varje ledlampa, med häftkudde/kludd/snöre, knyt fast dina julkulor mellan snöflingorna. Klar att hänga upp!

Här nedan har jag endast pärlplatteflingor i slingan

snöflingor

Här nedan är några exempel på olika snöflingor. Jag har använt den lilla sexkantiga plattan, till alla flingorna. Hitta på dina egna mönster, eller se bilderna nedan hur jag gjort mina mönster.

snöflingor

Gör en snöflinga:
När du gjort klart flingan, lägg bakplåtspapper/smörpapper på plattan, och stryk med strykjärnet tills pärlorna har smällt ihop, låt svalna under ex. en bok, så den blir platt och fin.

Se förslag på olika mönster nedan:

snöflingor

snöflingor

snöflingor

snöflingor

 Snöflingor – en vacker fönsterdekoration

Hoppas det blir massor av snö i år! Men om snön inte hinner komma till jul, kan man ju fuska lite med att sätta upp sina snöflingor på fönstret. Jag satte upp mina flingor med lite kludd, så de är enkelt att ta ner efter jul.

snöflingor

snöflingor

 Gör egna julkort av snöflingor

Det är ju så kul att både göra och få julkort, så här är några tips på hur du kan använda snöstjärnorna till julkort. Om du fäster snöflingorna med ett vackert band på kortet, kan man sedan ta av det från kortet och hänga upp de i granen och spara till nästa jul!

snöflingor

Julkort med blingbling

Material: Glitterpapper, silverpärla, silverfärgad kedja, fästring i silverfärg,sidenrosett/sidenband, lim, fästkudde (material från Panduro).
Gör så här: Limma fast en pärla på snöflingan, sätt fast kedja i snöflingan, fäst ihop den med en silverring. Knyt en rosett av sidenbandet, sätt fast en fästkudde under rosetten. Skriv det du önskar kortet!

snöflingor

Stilrent julkort med snöflinga

Material: Scrapbookingpapper, tjockare vitt eller ljusblått papper, vitt garn, fästkudde.
Gör så här: Knyt fast garnet i flingan, gör en rosett i toppen, fäst rosetten med en fästkudde.

snöflingor

Julkort med kalligrafi på marmorpapper

Material: Marmorpapper, kalligrafipenna, vitt garn (papper från Panduro) (penna från Kreativa).
Gör så här: Knyt fast garnet i snöflingan och avsluta med en rosett. Skriv önskad text med kalligrafipennan. Fäst flingan med en fästkudde.

Imorgon kommer mer julpyssel med pärlplattor!
Hälsningar
Katarina

 

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen