Diy: Julkort av pärlplattor

pärlplattor

Diy: Gör egna julkort av pärlplattor

Ett roligt julpyssel är ju att göra julkort! Varför inte göra ett julhänge av en pärlplatta till julkortet, sedan kan du spara pärlplattan och hänga i granen! Jag har använt en liten rund pärlplatta, en hjärtplatta och en sexkantig platta, och helt vanliga Hamapärlor.

pärlplattorJulkort med hjärta

Här har jag gjort ett klassiskt svenskt hjärta, välj den färgkombination som du vill ha. Knyt fast ett svart band i hjärtat och gör en rosett i toppen. Fäst hjärtat med en fästkudde. Skriv önskad text på ditt kort
Material: kraftigt vitt papper, Hamapärlor, liten hjärtformad pärlplatta, snöre (från Panduro) kalligrafipenna (från Kreativa)

pärlplattor

pärlplattorJulkort med snöflinga

Gör en snöflinga med den sexkantiga plattan, knyt fast vitt garn i pärlplattan och avsluta med en rosett. Fäst snöflingan med en fästkudde, och skriv önskad text på kortet. Jag använde en kalligrafipenna.
Material: marmorpapper, Hamapärlor, sexkantig liten pärlplatta, snöre (från Panduro) kalligrafipenna (från Kreativa)

pärlplattorJulkort med julkula och sammetsrosett

Använd en liten rund pärlplatta för att göra en julkula, hitta på ditt unika mönster! Jag försökte göra en snöflinga i julkulan. Knyt en liten rosett av ett rött sammetsband, fäst med fästkudde på ditt kort.
Material: vitt kraftigt papper, Hamapärlor, rund liten pärlplatta, rött sammetsband (från Panduro)

pärlplattorJulkort med julkula och stämplar

Använd en liten rund platta, och gör en julkula med önskat mönster. Knyt en rosett av vitt sidenband, och fäst det med en fästkudde på baksidan av pärlplattan. Om det ska fungera att hänga upp pärlplattan i granen kan det vara bra att limma fast sidenbandet med lite superlim. Stämpla ”God Jul” med stämplar och stämpelfärg.
Material: vitt kraftigt papper, Hamapärlor, rund liten pärlplatta, vitt sidenband, superlim (från Panduro), stämplar (från Granit), stämpeldyna (IcaHemma).

Lycka till med Pärlplattepysslet! Om du inte vill göra julkort, använd dina pärlplattor till att hänga i granen, eller i fönstret, dekorera julkransen och andra roliga idéer! Har du några roliga pärlplatteidéer, så hör gärna av dig!

Kram Katarina

 

 

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

2 reaktioner på ”Diy: Julkort av pärlplattor”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen