Göra egna smycken – Väva pärlarmband

Väva pärlarmband

För något år sedan köpte jag det här diykitet med en pärlvävram, pärlor, nål och snöre från Panduro…Det blev ett litet vävt band förra sportlovet…men nu har jag plockat fram kitet igen! Nu skulle det vävas ett fin armband i vårens färger! Känns så himla kul att komma igång med något nytt på det nya året! Varsågoda dagens första ”Göra egna smycken” inspiration!

Göra egna smycken – Armband – Diykit

För något år sedan köpte jag det här diykitet med en pärlvävram, pärlor, nål och snöre från Panduro…Det blev ett litet vävt band förra sportlovet…men nu har jag plockat fram kitet igen! Nu skulle det vävas ett fin armband i vårens färger! Känns så himla kul att komma igång med något nytt på det nya året!

Göra egna smycken – Väva armband – material:

Materialkit finns hos Panduro, men jag har hittat billigare alternativ:

Vävram finns hos Systrarna Grene (Täby och Liljeholmsgallerian i SThlm), Flying Tgr, Skapamer, Fyndiq… sen kan man ju köpa vilka små Rociapärlor pärlor som helst. Det viktiga är att tråden är bra och att ha långa böjbara någlar, det underlättar verkligen hela arbetsprocessen!

Väva armband – gör så här:

I Panduros kit finns några mönster, med färgtips och även bildbeskrivning hur man gör steg-för-steg. Här är ett mönster från kitet.

Trä pärl-vävramen
1. Trä ramen, här är 6 st trådar, vikta på mitten (120 cm långa). Gör en ögla på mitten av tråden, sätt fast i den platta änden, dra trådarna genom skårorna på vävramen. Dela trådarna i två buntar och kläm sedan fast trådarna i andra änden av vävramen (skruva liksom loss de två träpluggarna, sätt dit trådbunten och plugga igen.
2. Trä nålen med en lång tråd, knyt fast tråden i ena sidan av vävtrådarna. För tråden upp och ner genom vävtrådarna, ca 10 varv.
3. Plocka fram mönster (eller rita själv på rutigt papper) och dina pärlor. Häll ut pärlorna på en tallrik.
4. Trä upp en hel rad med pärlor på nålen, enligt mönstret
5. För att få fast pärlorna följ bildbeskrivningen nedan. 
1. Man trär upp alla pärlorna på nålen.
2. Sätter ett finger under väven, och pressar upp pärlorna genom alla trådarna.
3. Sedan för man nål och tråd genom alla pärlorna, tråden ska igenom alla pärlorna, och föras på ovansidan av vävtrådarna, på så sätt fastnar pärlorna i väven.
Väva med pärlor
6. Nu är det bara att väva på…det tar en liten stund, och är lite pillrigt…men väldigt kul och fint blir det! Om någon vecka ska ni få se det färdiga resultatet!

Hoppas på ett härligt pysselår 2019!

Jag hoppas att det kommer att bli ett jättefint pysselår! Det kanske inte blir lika tätt med blogginlägg..jag jobbar ju halvtid med lite annat jobb nu, sen har mina tjejer blivit så stora, så det blir kanske mer  ”vuxenpyssel” här på bloggen, hoppas så klart på att fortsätta att inspirerande er följare med allt möjligt! Såå glad att ni blivit fler som kikar in här inne! Kolla gärna igenom allt i pysselarkivet för att hitta pysselídeer! I webshopen lägger jag in en del pysselprojekt, som jag vill bli av med!

Ha en glad vecka! 💖 Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen