Resin pyssel

Resin

Idag tänkte jag bjuda på ett kul och väldigt lättpysslat material som heter Resin! Jag har kikat in det här materialet ett tag och faktiskt gjort några små saker för ett par år sedan. Den här gången hade jag sån lust att testa att göra smyckesberlocker med mina sparade torkade blommor.Varsågoda dagens inspiration är pyssel med Resin.


(Stort tack till Slöjddetaljer som sponsrat med material till detta inlägg)

Resin

Resin – pyssla fina smyckesberlocker

Material resin

Resin pyssel – material:

💚 Resin paket (med allt material, handskar, mått och blandarpinnar
💚 Siliconform för smyckesberlocker
💚 Nyckelringar
💚 Smyckeskedja
💚 Lås
💚 Ringar
🌸 Torkade små blommor, blad, paljetter, glitterpulver eller minipärlor

Verktyg: Smyckestänger, silverfärgad ståltråd, o-ringar, skål med pip att blanda i, smyckeslim
Allt material kommer från Slöjddetaljer

Resin

Göra smycken av Resin:

Resin
1) Plocka fram alla sakerna ur Resinpaketet. Du kan behöva något att blanda i gärna en liten kanna som går lätt att hälla ur.
Blommor
2) Leta fram torkade blommor, glitterpulver, små pärlor, paljetter etc, som kan passa att lägg i de små berlockerna. Man kan nog använda små foton också!
Lägg i blommor
3) Klipp små blommor, går bra med färska också, använd gärna en pincett för att få dit alla där du vill ha det. Siliconformen är superbra, gummit gör att allt ligger still där man vill ha det! Jag gjorde mina berlocker lite vilda och kreativa, men man kan så klart göra fina mandalas, mönster roliga gubbar…testa dig fram!
Blommor
🌸 Blommor och glitter är på plats, dax att blanda resin.
Resin
4) På med plasthandskarna! I förpackningen finns det en lättförstålig beskrivning. Det här är verkligen superlätt! Blanda 2 delar av flaska A med 1 del av flaska B. Jag började med 20 ml av flaska A och 10 ml av flaska B, det räckte till lite mer än hälften av min siliconform. Det är lätt att blanda mer eftersom. Tänk på att det inte går att spara blandat resin.
🌸 Rör sakta, och längs botten på ditt blandarkärl, så att allt blandas. Vispar man bildas skum och bubblor och det vill man ju helst inte ha.
Häll resin
5) Häll försiktigt resin i varje siliconberlock, det ska helst inte rinna över. Flyter blommorna upp, så kan man peta med en träpinne så att de kommer under ytan.
Torka
6) Låt Siliconformen med Resinet torka i ca 24 timmar gärna längre. Sedan är det bara att böja lite på formen och plocka ur berlockerna. Tag fram att smyckestillbehören, så kan man göra egna smycken och nyckelringar.
Resin
🌿 Visst blev dom vackra!

Välj vilka du vill använda till ringar, armband, halsband eller nyckelringar.

Vill du se en film hur man gjuter Resin?

Smycken

Göra smycken:

🌿 Plocka fram smyckeskedja, silverståltråd, o-ringar, smyckeslås, ringar, smyckeslim och verktyg som avbitartång och rundtång. Jag kommer att visa en film hur man gör på allra enklaste sättet.

🌿 Enklast är att ta vanlig silverfärgad ståltråd och göra små upphängningar i varje berlock. Träna med tången att forma ståltråden så den kan fästas i kedjan.

Ring

Ringar
Ring: Limma lite smyckeslim på ringen och pressa fast en berlock. Låt torka i ca 24 timmar innan du använder den.
Armband
Armband: Fäst ett lås i kedjan, de här stora låsen är himla bra till armband då de är enkla att ta på själv! Fäst en berlock på mitten av kedjan.
Resin smycken

Halsband: Gör på samma sätt som armbanden men tag en längre kedja.

Nyckelringar
Nyckelringar: Smyckesberlockerna passar ju perfekt till nyckelringar! Jag tog en bit kedja och fäste i nyckeringen.
Nyckelringar

Det här pysslet tyckte jag var riktigt kul att göra! Det går snabbt, är väldigt enkelt, lite pilligt med superfint resultat! Nu har jag flera nya smycken att ta med på resan till Frankrike och många söta presenter att ge till nära och kära!
🌿 Jag har mycket resin kvar som jag kan pyssla flera berlocker!


Hoppas ni gillar dem lika mycket som jag!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen