Sy smyckespåsar

sy smyckepåsar

Sy smyckespåsar

När man pysslar och gör egna smycken, är det kul att lägga de handgjorda smyckena i en fin ask, eller tygpåse! Idag visar jag hur du enkelt syr egna små tygpåsar! Tyget kommer från Ikea, men ta vad du har hemma! Det vita tyget kan dekoreras med sidenband i alla möjliga färger, ett tips är att matcha sidenbandet med färgen på smycket! Här kommer beskrivningen:

sy smyckepåsar

Smyckepåse med rosa sidenband, till rosa smycke.

sy smyckepåsar

Smyckepåse med matchande turkost/ljusblått sidenband.

sy smyckepåsar

Sy smyckepåsar

Material:

  • valfritt tyg (valde spetstyg som är lite genomskinligt, det är kul att man kan se innehållet från utsidan.
  • smala sidenband

Verktyg: symaskin, sax, säkerhetsnål

Sy smyckepåsar

  1. Börja med att klippa till önskad storlek på tyget, vik det dubbelt och prova dig fram. Tänk på att det behövs en extra bit som ska vikas ned för kanalen med sidenbandet.
  2. Det här spetstyget behöver inte sicksackas, för det repar inte upp sig.
  3. Vi in varje sida på tyget, sy två sömmar, så att det bildas en kanal på varje sida, där sidenbandet kan löpa. (bild 4)
  4. Vik ihop tyget så att det blir en påse. OBS! tänk på att ha avigsidan ut när du syr ihop påsen. Sy raksöm på varje sida (bild 5). Klipp kanterna fina.
  5. Vik ut och in på påsen, så att rätsidan, den fina sidan är utåt.
  6. Klipp ett litet jack på framsidan av påsen (på utsidan) (bild 6). Klipp sedan ett par jack på insidan av påsen sidor, så att bandet kan löpa fram (eller klipp på utsidan om du vill att sidenbandet ska synas) .
  7. Klipp till en bit sidenband, trä på en säkerhetsnål i ena änden. Trä in bandet från framsidan på påsen. Låt den löpa genom kanalen och klipp små jack där du vill att den ska synas (in eller utsida).
  8. Lägg i smycket och avsluta med en rosett!

sy smyckepåsar

Lycka till!/Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen