Göra egna smycken

Göra egna smycken

Hej! Idag bjuder jag på ett riktigt roligt pyssel jag gjorde i höstas när vi var på vår inspirationsresa till Frankrike. I resväskan packade jag ned en härlig smyckesbox från CC Hobby som jag tycker är perfekt att pyssla med! De har så fina Diy-kit som passar både barn och vuxna, perfekt när allt finns i boxen med pärlor och verktyg! Smyckeslådan tar sån liten plats i väskan, och tänk vad kul de är att ha något att pyssla med på semestern. Smyckespyssel är toppen att ta med till stugan på sportlovet, i resväska och kan användas till förvara pysslet, perfekt så man hittar när man får pyssellust! Varsågoda dagens pyssel att ”göra egna smycken”!

(Betalt samarbete med CC Hobby)

Göra egna smycken

Göra egna smycken – en roligt pyssel för alla!

Här har jag dukat upp mitt smyckesmaterial på balkongen i Biarritz, vilken härlig miljö att skapa i!

Göra egna smycken

Diy-kit med smyckespyssel

Den här lådan har verkligen allt man behöver för att skapa många fina smycken. I Diy-kitet ingår de tre smyckestängerna som man verkligen har användning för när man gör smycken. Det ingår en bra pappers beskrivning med bilder hur man tillverkar smycken. Man kan även kika in till CC Hobbys hemsida och se inspirerande steg-för-steg filmer, som också finns på Youtube. Klickar ni in på hemsidan så hittar ni många olika Diy-kit som är toppen att ge bort som gåva till ”den som har allt” och perfekt att ta med på resan!

Göra egna smycken

Smyckeskit – göra egna smycken

Här ser ni vad som ingår i kitet. Jag gillar verkligen färgkombinationen av korall, vitt, ljusblått samt pärlemo och glaspärlor som passar så fint ihop med gulddetaljer.
🌸 På bilden ser ni de tre smyckestängerna som är givna att ha när man gör egna smycken.
Den översta är en avbitartång, sedan rundtång och en platt-tång. De superbra verktygen är toppen att ha hemma när man kommit igång med smyckestillverkningen.
🌸 När man lärt sig grunderna att fästa lås, kedjor, O-ringar, använda klämpärlor (de små påsarna med guldpärlor på bilden) så kan man loppisfynda gamla pärlsmycken och göra nya unika smycken, eller köpa hem pärlor, kristaller, stenar i sin egna smak!

Smyckesmaterial

Smyckestillverkning – gör så här:

Plocka fram din låda med allt smyckesmaterial och de tre smyckestängerna. Det är toppen att hälla upp pärlorna i små skålar och gärna ha en duk eller skärbräda under så ligger pärlorna stilla.

Pärlor

Dax att pärla

Se min film hur man sätter fast låset på smyckeswiren (en extra hållbar smyckestråd som inte går sönder i första taget!) Smyckeswiren är så fast så det blir enkelt att trä pärlor på den utan en nål.

Armband

Pärlarmband med klämpärla och klämlås

Vår äldsta dotter hälsade på oss i Biarritz, och då passad vi på att göra smycken tillsammans. Jag kan varmt rekommendera att göra smycken tillsammans med sin familj eller vänner. Det tar ingen plats, kan placeras på vilket bord som helst, är inte kladdigt och de allra flesta klarar av det!

Armband

Armband – instruktionsfilm

💖 Klicka på länken för att komma till himla bra instruktionsfilmer som CC Hobby skapat.
💖 Här kan du se min film när vi gjorde smycken i Biarritz

Hoppas ni gillar den! Vi hade lite dåligt med ljus och inget stativ, men den blev ok och jag hoppas ni får lite mer tips hur man gör. Det är så enkelt att göra smycken när man lärt sig grunderna.

Örhängen

Örhängen

Vi gjorde även vackra örhängen med denna fina kedjevariant som fanns i paketet. Jag blev så inspirerad av Biarritz fina färger. Stranden var fylld av såna här korallfärgade stenar, som jag plockade hem i resväskan. Kanske man kan borra i de små stenarna och blanda med pärlorna? Det hoppas jag kunna visa er så småningom, när jag testat det.

Örhängen – gör så här:

För att göra sådana här örhängen behöver man ett par pärlstavar, några valfria pärlor och två örhängeskedjor. Verktygen rundtång, avbitartång, platt-tång.
1) Man trär upp önskade pärlor på pärlstickas
2) Böjer pärlstaven runt rundtången och knipsar av det som sticker ut av pinnen.
3) Sedan använder man en platt-tång och rundtång för att öppna öglan på örhängeskedjan och trä fast pärlberlocken.
🌸 Klicka in här för att se smyckesfilm hur man gör.

Örhängen
Örhängen

Några fina smycken att använda!

Det är såå roligt att göra pyssel som man sedan kan använda! Jag såg så många smyckesbutiker i Biarritz med egendesignade smycken i liknande stil som var jättedyra. Nu hade jag mina egna! I Diy-kitet finns mycket material till många vackra smycken som ni kommer att få se mer av här på bloggen.

Hoppas att ni blir inspirerade att börja göra era egna smycken!

Kram och lycka till! 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen