Diy: Hjärthalsband

hjärthalsband

Diy: Hjärthalsband

Alla hjärtans dag närmar sig, och jag fortsätter hjärttemat här på bloggen! Idag har jag och lilltjejen skapat ett halsband med ett Swarowskihjärta som hänge. Vi har skickat det  i present till vår kära släkting som fyller år! Jag tror halsbandet ska passa en dam i sin bästa ålder! Häng med! Här visar jag hur vi gjort!

hjärthalsband

hjärthalsbandHjärthalsband

Material: Glaspärlor i dimrosa och ljusrosa, sötvattenspärlor i cremerosa, bergskristaller i klart glas, och ett Swarowskihjärta. Mina pärlor kommer från min pärlsamling, som jag samlat i många år. Passa på att handla när det är rea, och spara i en fin ask. Pärlor är ett perfekt pysselmaterial att ha hemma! De flesta hobbybutiker har mängder med fina pärlor. Sök på nätet så hittar du massor av fina pärlshoppar, med prisvärda pärlor. En favorit är Pagoni.se.

Jag vill passa på att göra reklam för Symässan som startar på fredag här i Stockholm, och pågår hela helgen. En stor del av mässan består av pärlor, smyckesdelar och workshops med smycketillverkning. Missa inte det, och kolla in programmet, så att du kan delta i några roliga workshops!

Verktyg och smyckesdelar: Rundtång, plattång, avbitartång, superlim, wiretråd, lås med klämfunktion, hattnål, pärlbricka (om man har)

Hjärthalsband

  1. Börja med mäta hur långt halsband du vill göra. Jag valde en kortare modell, då det passar den här varianten av halsband.
  2. Lägg ut dina pärlor på en pärlbricka(en användbar bricka, där man kan lägga sina pärlor, och förprova hur de kommer att se ut som färdiga. Dessutom bra att förvara pärlor och smyckesdelar i då de inte rullar iväg). Det går också bra att lägga pärlorna på en tygbit, så att de håller sig på plats.
  3. Välj ditt färgval av pärlor.
  4. Knipsa av rätt längd wiretråd (en metalltråd som är inplastad och extra hållbar). Det går också bra med nylontråd/fiskelina. Limma fast wiretråden i ena änden av låset med superlim, och kläm ihop låsfästet. Om du har ett vanligt lås, knyt fast fiskelinan/nylontråden i låsfästet och avsluta med en klick superim, så håller det extra bra!
  5. Dax att trä pärlor! Här hjälpte lilltjejen till att trä pärlorna.
  6. När hela halsbandet är färdigträtt, avsluta med att limma fast wiretråden i låset, kläm ihop låsfästet.
  7. Gör ett hjärthänge: Trä upp swarowskihjärtat på en hattnål, trä sedan på några pärlor som täcker hattnålen. Gör en ögla i toppen av hattnålen, med en rundtång och knipsa av om det sticker ut något vasst.
  8. Sätt fast ditt hjärthänge längst ner på halsbandet. Klart!
  9. Smycken är perfekt att skicka som present. De är lätt, litet och uppskattat!

hjärthalsband

Ha en härlig dag i solen! Snart kommer mer smycken på bloggen. Jag håller på att ta fram smycken med nagellackshjärtan, så håll utkik!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

2 reaktioner på ”Diy: Hjärthalsband”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen