Pärlhalsband

Pärlhalsband

Nytt år och dax för årets första pysselinlägg! Det är alltid något speciellt med ett ha ett nytt år framför sig! Vad kommer att hända i år, vilka nya saker kommer man att testa på! Men framförallt brukar ju året börja med någon sorts utrensning…ja tror ni är många med mig som just nu plockar i garderober, rensar bland blommor eller byter ut julsakerna mot något ljust och fräscht! För januari kan ju vara rätt slaskig månad och grå månad…då passar det ju perfekt att organisera upp sina grejer, vem vet där bland alla saker kanske man hittar en ny hobby! Jag håller på att röja bland allt pysselmaterial just nu…och då dök en hel låda med loppisfyndade pärlor upp! Det blev några smycken till nyår! Här är dagens nya pyssel, pärlhalsband av återbrukade pärlor.

Pärlhalsband

Pärlhalsband

Gamla sötvattenspärlor eller nyköpta pärlemopärlor…jag blandade storlekar och färger i detta halsband och armband. Det kanske ser avancerat ut med det är inte alls svårt! Jag började att göra ett armband, men det var så kul att komma igång med smyckespyssel igen, så det blev ett halsband också. Har man inte pärlor så det räcker kan man skarva halsbandet baktill och trä pärlor på rad och ha en kedja.

Pärlhalsband

Pärlhalsband – material:

💖 Pärlor sötvattenpärlor, pärlemopärlor – sök på loppis, Panduro, Dollarstore etc
💖 Smyckeswire (plastad metalltråd) hållbar till smycken!
💖 Klämpärlor
💖 Lås
💖 Berlocker om man gillar det, finns i massa olika motiv.

Verktyg: avbitartång, platt-tång

Pärlhalsband

Pärla smycken – gör så här:

Pärlor
1) Mät ut smyckeswiren. Tänk på att den ska dubbelvikas. Den dubbelvikta smyckeswiren ska räcka till en och en halv gånger din handleds omkrets. Gör på samma sätt så att tråden räcker runt din hals.

2) Sätt fast ett lås i den dubbelvikta änden. Jag kommpletterade mitt lås med en klämpärla och ett klämlås, ser så fint och arbetat ut då.
Pärlor
3) Trä ca 5 st stora pärlor på den ena tråden och ca 9 st små pärlor på den andra tråden. Jag varierade de stora pärlorna så att första stora pärla i varje ögla var något mindre…använd så klart det du har hemma.

4) Trä nu på en stor pärla på båda trådarna för att hålla ihop hela halsbandet, på det sättet bildas öglor.
Smycken
5) Trä på pärlor på samma sätt som första öglan, men tänk på att ta de större pärlorna som bilden…så att det blir det diagonala flödet. Man kan så klart vrida och vända på halsbandet som man vill när det är klart!
Armband
6) För ihop öglan och trä på en stor pärla på båda trådarna.
Armbandet räckte med tre öglor för min handled, det är bara att mäta och testa och man kan skarva i slutet av armbandet eller halsbandet med några pärlor på rad eller ta till en kedja.
Lås
7) När du trätt färdiga arm eller halsbandet, trä på ett ett klämlås och en klämpärla. Trä sedan på låset och tillbaka med båda trådarna genom klämpärlan och kläm ihop pärlan med en tång.
Pärlarmband
8) Sätt fast en ring i ena änden, för att enkelt kunna sätta på sig armbandet. Jag satt dit en berlock jag hade i gömmorna. Det här var så kul så det blev ett halsband också!
Pärlhalsband

Halsband och matchande armband

Pärlhalsband

Ja hoppas ni blivit lite inspirerade att sätta igång med pärlpyssel! Vill ni kika in på fler roliga smyckespyssel, klicka på länkarna. Armband, väva armband, berlockarmband

Ha en bra januarivecka!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen