Armband från Pagoni

armband från Pagoni

Armband från Pagoni

Då är det äntligen dags för ett nytt tema här på Diy Sweden. Temat är ”smycken”! Det är ju så himla roligt att skapa egna smycken, och ofta är det väldigt enkelt! Med lite fantasi, vackra pärlor och några tänger kommer du väldigt långt med din smycketillverkning! Ett bra återbrukstips är att ta hand om dina gamla smycken och göra nya! Leta på loppisar där kan du kan hitta smycken billigt, även i bygghandeln kan man hitta vackra saker att göra smycken av. Idag startar jag smyckestemat med att visa ett par jättefina armband som jag skapat med smyckesdelar  från smyckesföretaget Pagoni. Håll utkik! Det kommer att bli tävlingar här på bloggen, där ni kan vinna några av de smycken som jag kommer att visa under veckan!

armband från Pagoni

Armband från Pagoni

Armbanden är av läderband, lås och spännen är av helt nickelfri Roséguld.

armband från Pagoni

Fjärilsarmband

Det här armbandet är av brunt läder, dekorerat med två fjärils sliders, en Swarowski slider och ett magnetlås i roséguld. Se längre ner hur du gör det här armbandet helt själv, det var väldigt enkelt. Inga speciella verktyg behövs, endast ett starkt lim och en sax.

armband från Pagoni

Hjärtarmband

Det här armbandet är av skimrande läderband, med ett ”hjärtformat skärpspänne” som lås. Så himla vackert! Det smidiga spännet gör att armbandet, lätt kan anpassas efter just din arm.

Diy: Hjärtarmband

Material:

Allt material hittar du hos Pagoni, titta gärna på deras fina sida! De har så mycket fint att välja på, massor av olika läderband, vackra lås och berlocker. De har också smyckes delar i många olika metaller. Pagoni brukar alltid finnas på plats på olika pysselmässor i landet. Exempelvis på Syfestivalen som kommer att vara i Stockholm den 23-25 oktober. De ordnar de workshops, och har mycket bra priser på deras smyckes saker.

Till det här armbandet behövs bara en bit läderband, ett hjärtspänne och ett fäst. Alla metalldelar är i roséguld. Du behöver också ha ett superlim

Verktyg: sax

Gör så här:

  • Börja med att trä fästet på läderbandet, så att du har ett par cm kvar av bandet. (se bild 4). Tänk på att sätta fästet åt rätt håll, med den bredare öppningen åt det hållet som hjärtat ska sitta.
  • Sätt i hjärtspännet, vik läderbandet och trä i i fästet. Dra fästet så att det sitter snyggt. Tag nu loss läderbandet igen, och sätt en klick superlim på baksidan av armbandet där fästet ska sitta. Stick in läderbandet och tryck fast med fingrarna. Låt torka. (Bild 5).
  • Prova nu armbandet på din arm, genom att trä läderbandet genom hjärtat, precis som ett skärp.
  • Klipp av läderbandet snett med en bra lädersax. (Bild 7).
  • Klart att börja använda!

Fjärilsarmband

Material: Allt material kommer från Pagoni. Till det här armbandet har jag använt en bit läderband, en rund slider, en honungsfärgad Swarowskikristall, två stycken fjärilssliders, och ett magnetlås. Alla metalldelar är av roséguld.

Verktyg: sax

Gör så här:

  • Börja med att sätta fast Swarowskikristallen i den runda metallslidern. Dutta i lite superlim och sätt fast stenen med fingrarna. Låt torka. (Bild 3-4)
  • Trä på Swarowskikristallen och de två fjärilarna på läderbandet. Tänk på att vända fjärilarna åt samma hålla, de är lika fina på båda sidorna, så det är en smaksak vilken sida man vill visa på framsidan av armbandet. Kontrollera så att de sitter i mitten på läderbandet. (Bild5-7)
  • Tag nu superlim och sätt en liten klick lim på baksidan av läderbandet, och trä dit kristallen. Låt torka någon minut. (Bild 7-9)
  • Limma sedan dit fjärilarna på samma sätt.
  • Nu är det dags att mäta hur stort armband du vill ha. Klipp av läderarmbandet på båda sidorna, och trä in metalllåset. Jag brukar prova mig fram före jag limmar det permanent. Låset sitter stadigt i läderbandet även utan lim. När du provat det klart, så duttar du lite lim i varje låsdel och trycker in läderbandet i låsdelarna. Klart! (Bild10-12)

Jag hoppas att du fått mycket inspiration till att göra egna smycken! Det är så himla kul, och man kan göra dem så unika! Håll utkik i nästa vecka kommer det bli smyckestävlingar här på bloggen, där man kan vinna fina smycken!

Ha en bra dag!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen