Vit kladdkaka med hallon
I helgen hade vi en mysig bakdag, vädret var så ruggit, så det passade bra att vara inne i stugan och baka! Det är så praktisk och kul att baka flera saker samtidigt, resultatet blev ett härligt fikakalas! Idag startar jag med att dela med mig av ett superlätt recept på en ljus smaskig kladdkaka, som toppas med hallon! Servera lättvispad grädde och strö några mandelspån över grädden, verkligen saftigt och gott! Det här kommer vi definitivt att baka många gånger!
Vit kladdkaka med hallon
(receptet kommer från Recepten.se)
Ingredienser
Tid: 40 min varav 25 min i ugnen
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 2.5 dl strösocker
- 0.5 msk vaniljsocker
- ev. några droppar citronarom
- eller ev. 0.5 st citron (rivet skal)
- 2 dl vetemjöl
- ca 150 g hallon frysta eller färska
Hallonkladdkaka
Gör så här:
- 1 st pajform ca 22 cm i diameter
Gör så här:
- Smält smöret i en kastrull.
- Vispa ner ägg, strösocker och vaniljsocker. Om du vill ha lite citronsmak så tillsätt citronarom eller rivet citronskal.
- Vispa ner vetemjölet. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
- Häll smeten i en rund pajform ca 22 cm i diameter.(Beroende på vad man har för form kan den ev. behöva smörjas och bröas först.)
- Strö över hallonen (frysta eller tinade spelar ingen roll).
- Grädda i mitten av ugnen i 175°C i ca 25 minuter eller tills kakan fått lite färg.
- Ta ut kladdkakan från ugnen och låt svalna under bakhandduk. Den kommer då även sjunka ihop en del.
- Servera ljummen eller kall gärna med vispad grädde eller glass.
Testa det här receptet, ett riktigt toppenrecept, enkelt och supergott!
Idag lyser solen igen! Nu ska jag ut och fota alla fina vårblommor!
Ha en bra dag!
Kram Katarina