Syltbullar i korg

syltbullar i korg

Syltbullar i korg

Vad härligt det är att baka bullar och ännu bättre att äta bullar! Under sommaren brukar jag koka sylt av sommarens bärplock, så idag hade jag lust att baka bullar fyllda med den hemkokta jordgubbssylten. Lite riven mandelmassa gör bullarna extra saftiga! Det är toppen att ge bort en hel korg fylld med nybakade bullar, till någon som kanske inte gillar att baka, men älskar hembakta bullar! Korgen är ett av alla mina ”bruna” loppisfynd som fått en omgång med sprayburken. Här kommer dagens beskrivning!

syltbullar i korg

Syltbullar

Extra saftiga snurror, fyllda med jordgubbssylt och mandelmassa, dekorerade med glasyr och strösselblommor!

Syltbullar

(30 bullar, i muffinsformar)

Grunddeg bullar

50 g jäst
150 g smör
3 dl mjölk
1 msk kardemummakärnor, stötta
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
11-12 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Smula jästen i en degbunke eller matberedare.
  2. Smält smöret. Tillsätt mjöl och kardemumma. Värm till 37 grader.
  3. Häll degvätskan i bunken och rör tills jästen lösts upp. Blanda ner socker och ägg.
  4. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt, arbeta ihop till en smidig deg. Lät jäsa övertäckt ca 45 minuter.

Fyllning:

100 g mandelmassa
50 g smör
1 dl strösocker
1 dl jordgubbssylt eller någon annan god bärsylt!

Garnering:

  1. Florsocker och vatten till glasyr. Dekorationsblommor (Oetker)
  2. Gör degen enligt grundreceptet.
  3. Riv mandelmassan och blanda med smör och socker.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord, dela den i två delar.
  5. Kavla ut till rektanglar, ca 20×55 cm. Bred ut mandelmasseröran och därefter sylten.
  6. Lägg på den andra rektangeln och tryck till lätt. Skär i ca 2 cm breda remsor, och sedan kan man vrida dem till snurror. Eller skär den som ”byxben och vrid båda benen” och snurra ihop till en bulle.
  7. Lägg snurrorna i muffinsformar, låt jäsa i ca 30 minuter.
  8. Sätt ugnen på 250 grader.
  9. Grädda i 8-10 minuter. Låt svalna på galler.
  10. Blanda till en vit glasyr av florsocker och lite vatten. Ringla över bullarna och strö några blommor i glasyren.
  11. När glasyren torkat kan man pudra lite florsocker över bullarna. Klara att äta!

syltbullar i korg

Fixa en korg av ett loppisfynd

Material: liten korg (brunt loppisfynd), vit sprayfärg (Skapamer.se), spetsband (Blomsterlandet), tyg (Panduro).

Fixa korg med spetsduk

  1. Klipp till en tygbit som passar till korgen.
  2. Dubbelvik kanten och pressa med ett strykjärn. Sy en raksöm runt hela kanten.
  3. Nåla fast en bit spets runt hela kanten, sy fast med raksöm. Klart!

En härlig ”gåbort-gåva” till bullälskaren! Baka förstås ditt favoritrecept och lägg en en köpekorg så blir det lite enklare. Men det är väldigt kul att göra något med alla sommarens loppisfynd!

Ha en bra dag!

Hälsningar Katarina

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen