Sverige bakelse

sverige bakelse

Sverige bakelse

Ja på lördag är det Sveriges Nationaldag, och det måste ju firas lite extra! Det är väl på tiden att vi svenskar, lär oss att bli lite stolta över vår nationalitet, våra traditioner och vår flagga! Jag har hittat på min egen variant på Sverige bakelse, en saftig bakelse med citron och vaniljbottnar, ljusblå grädde, skivad banan och blåbär på toppen. Sätt dit en flagga på toppen, så blir det extra Svenskt, den här dagen!

sverige bakelse

Sverige bakelse, en sorts Naked cake

Det har blivit väldigt populärt att baka så kallade ”Naked Cake” dvs. en tårta som inte är täckt med grädde eller marsipan etc. En tårta där man kan se innehållet, oftast har tårtan en fyllning av en mousse, frosting eller någon hemlig smaskig fyllning. Vi har ett underbart Café i närheten av oss som heter ”Naked Cake”, kika gärna in på deras fina sida för att hämta fantastisk inspiration till att baka egna ”Naked Cakes”.

Sverige Bakelse – Recept

Den här bakelsen är egentligen väldig enkel att göra. Grunden är en väldigt god cupcakes, som jag delat i tre delar, sedan spritsat ljusblå grädde, lagt några skivor banan mellan bottnarna, och sedan toppad med färska blåbär.

Till den här bakelsen har jag använt ett riktigt bra cupcakes recept från Leila

Cupcakes ca 12-20 st

  • 3 ekologiska ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 1 /2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • Skal och saft av 1 citron

Cupcakes

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Blanda i rivet skal och saft av en citron.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

Göra bakelser

  • Dela dina cupcakes i tre delar.
  • Vispa grädden och blanda i några droppar blå karamellfärg (från Oetker). Lägg grädden i en spritspåse med en tyll (från Panduro).
  • Lägg ut en botten, spritsa ett lager grädde, lägg lite skivad banan på grädden, och kanske några blåbär.
  • Lägg dit den andra botten, spritsa en fin ros.
  • Dekorera med några (amerikanska blåbär), och så en flagga på toppen.

Klart! Heja Sverige!

Ha en jättebra Nationaldag imorgon!

/Katarina

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen