I veckan hade vi picknick med yngsta tjejens klass. En klassiker som brukar bli av precis före skolavslutningen. Picknick där alla får bidra med något till ett maffigt buffébord. Det brukar bli toppenbra! En härlig blandning med alltmöjligt som köttbullar, kycklingspett, pastasallader, potatissallader pannkakor, melon, ostar, oliver, chokladbollar…Vårt bidrag blev ett gäng färdigköpta plättar med jordgubbar till barnen, och så hemgjorda västerbottenpajer med parma, rucola och tomat…Himla enkelt att fixa, och saftiga blev dem! Dagens picknick recept minipajer.
Picknick recept – Västerbottenpajer med rucola, parma och tomat
Receptet på mini-västerbottenpajer kommer från Mitt Kök, det som gjorde det extra lättfixat var att man använde färdigkavlad smördeg på rulle. De här kommer jag definitivt att göra fler gånger! De fluffiga pajerna dekorerar man sen med färska grönsaker, rullade snurror av parmaskinka eller något annat gott.
Picknick recept – Västerbottenpajer
Ingredienser: ca 10 st
1 rulle smördeg (finns i kyldisken),
1 dl mjölk
3-4 dl riven västerbottensost
2 ägg
salt och peppar
1) Rulla ut smördegen och skär ut fyrkanter, eller tag ut cirklar med ett bakmått/glas.
2) Tryck försiktigt ner smördegsbitarna i formarna. Använd aluminiumformar eller en muffinsplåt.
3) Vispa 1 ägg och pensla smördegen.
4) Vispa det andra ägget tillsammans med mjölken.
5) Riv osten och blanda ner i mjölkblandningen. Salta och peppra. Jag tog även i lite cajenpepper.
Fördela blandningen i smördegsformarna.
6) Grädda i 225 grader i 10-15 minuter. Det är väldigt fluffiga när man tar dem ur ugnen, men sen sjunker de ihop lite.
Dekorera pajerna
Här med rucola, parmarullar och en halv tomat…enkelt och gott! Eller fyll på klassiskt vis, med en klick creme fraish, löjrom och hackad rödlök.. Vill ni har fler tips på sommarmat har jag en jättegod laxsallad.
Ha en superbra lördag! Passa på att ha många picknickar i sommar!
Kram 💖 Katarina