Bakboxen – Alla kan baka

Bakboxen

Bakboxen – Alla kan baka

Jag har alltid älskat att baka, ända sedan jag var liten…Målet har oftast varit att baka goda saftiga bakverk, kanske inte jätteavancerade….men nyfikenheten, alla vackra bilder på nätet, mina döttrars bakintresse, alla bakprogram på tv…har gjort att man vill utmana sig mer och mer! Ända sedan Bakboxen dykt upp på marknaden har jag varit såå nyfiken, det här måste man ju bara testa! Nu har jag fått möjligheten att göra det…i samarbete med Bakboxen.se ska jag testa Maj månads bakbox, och senare i sommar ska vi testa Bakboxen Junior…Så himla kul det ska bli! Idag visar jag vad som ingår i Bakboxen maj månad…och imorgon ska jag baka månadens bakverk ”En pampig chokladsensation”  Vilken tur att vi har ett födelsedagsbarn att fira i veckan!

Bakboxen

Bakboxen

Bakboxen finns i två varianter. Bakboxen original och Bakboxen Junior. Det fungerar som en vanlig prenumerations-service. Vill du läsa mer om det så gå gärna in på Bakboxen fina sida. På deras hemsida visar de tidigare boxar, med väldigt fina inspirerande bilder.

Boxens innehåller:

 • Ett spännande recept från någon välkänd bagare eller konditor. En tydligt steg-för-steg beskrivning.
 • Ett par fina köksredskap.
 • Flera ingredienser till månadens bakverk.

Bakboxen

Bakboxen – Maj – En pampig chokladsenstion!

Det var väldigt spännande att hämta ut det här rosa paketet! När man öppnade locket var innehållet invirat i romantisk rosa silkespapper, ett sött välkomnande kort med deras snygga design…Ett fint häfte med vackra steg-för-steg bilder med månadens bakverk. Wow så snyggt och proffsigt förpackat! Maj månads bakverk är en ”Pampig Chokladsensation” En maffig chokladtårta med recept från Linus Larsson, den duktiga mannen som vann ”Hela Sverige Bakar” 2015. Jag blev så himla glad att det var en ganska avancerad tårta, det här blir en kul utmaning!

Bakboxen

Bakboxen Maj

Innnehåll:

 • En fin gammaldags handvisp, åh vilken nostalgi! En sådan hade mormor på landet…och den var superbra! Den blir perfekt att använda i stugan, det ska blir kul att testa den!
 • Minispatel – Perfekt att fixa till små cupcakes, tårtor så de får fina kanter. Jag har en stor spatel som vi använder mycket, men ibland känns den lite klumpig när man ska fixa till de små bakverken…Jag gillar ju små pillriga saker. Så ett klart plus för att det här verktyget fanns med i boxen!

Råvaror:

 • Mjölkchokladknappar
 • Kakao
 • Mörk choklad
 • Snabbkaffe
 • Karamelliserad mjölk
 • Vaniljsocker
 • Gelatinblad

Bakboxen

Innehållet i lådan för Bakboxen Maj. Jag tycker man fick otroligt många fina saker med hög kvalitét för det priset!

Bakboxen

Chokladsensation med chokladfontän

Man behöver endast lägga till några ingredienser själv som ex: socker, mjöl, ägg, grädde, philadelhiaost för att fixa den här maffiga chokladtårta som ska toppas med en chokladfontän. Oj den ser väldigt svår ut, så hoppas att jag klarar av den! Toppingen med färska bär, blir nog en perfekt smakkombo!

Håll utkik i veckan, så visar jag resultatet…Den kommer nog inte se riktigt ut som på bilden! ?

Ha en bra dag! Imorgon är de flesta lediga, fira nationaldagen ordentligt!

Kram ? Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen