London sevärdheter

London - Inspiration

London sevärdheter

Nu är jag tillbaka från en härlig inspirationsresa till London! Det är så himla bra att ibland bara stanna upp i allt sitt pysslande och bakande för att bara hämta nya krafter! Bara titta runt på vacker miljö, fota fina saker, känna nya dofter och äta goda saker! Helt enkelt att hämta ny kreativitet, det behövs när man tänker, gör, fotar pyssel varje dag… Här är ett bildcollage, som jag hoppas ska ge er härligt inspiration till ert skapande!

London sevärdheter

London sevärdheterLondon sevärdheter

London – en vacker stad med rikt folkliv!

I det här inlägget tänkte jag inte ge er en full reseguide… Det är helt enkelt en resa genom min kameralins! Jag älskar verkligen vackra bevarade miljöer, oavsett vilket land jag reser till. London är verkligen komplett när det gäller att bevara sina byggnader, taxibilar, bussar, telefonkiosker, pubar, gatulampor, dörrar, staket….parker. Till och med sin artiga attityd finns kvar, råkar man stöta till någon så är det ”Sorry”…och butiks- och restaurangpersonal är otroligt servicemedvetna och trevliga!

London sevärdheterLondon sevärdheterLondon sevärdheter

Tunnelbana, buss eller taxi

Något man verkligen förbryllas över när man besöker London är det oerhörda utbudet av taxibilar, bussar och det jättestora tunnelbanenätet. Det är verkligen fullt ös på gatorna och det gäller att titta åt rätt håll när man kliver över gatan eller när man ska välja buss…det är ju vänstertrafik. Med ett Oystercard, så åker du hur lätt som helst hit och dit i London, och taxibilar finns det i mänger. Både tunnelbana, buss ochn taxi är mycket billigare än i Sverige. Vi gillade dubbeldäckarna, för man fick så bra översikt vad man ville se i London!

Klassisk Londonhotell

Vi valde ett hotell i området Paddington, ett prisvärt klassisk hotell, i lugn miljö. Ett hotell med smala trappor med heltäckningsmattor, söta tapeter i presentpappersstil, nyrenoverat badrum och ett klart plus att frukost ingick. En typisk engelsk frukost med toast, te och marmelad, mjölk, juice, flingor och så fick man beställa in en tallrik med bacon, ägg, vita bönor och korv. Gott! Kanske inte samma klass som vår svensk frukostbuffé, men genuint engelsk!

Parkerna

Det som är något av det vackraste med London är parkerna. Hyde Park är otroligt stor! Här finns ridvägar, solstolar, en stor sjö där man kan åka trampbåtar, hundar springer lösa, massor av ekorrar, folk som springer motionsrundor, vackra fika platser..En oas mitt i sorlet, helt tyst förrutom fågelkvittret mitt i en sån stor stad…Det är verkligen fantastiskt! Överallt i stan finns många små söta parker, med vackra planteringar. Vissa små parker är låsta, och bara för de boende

London sevärdheter

London sevärdheter

Trafalgar Square – Pampig plats, med fontän, statyer och rikt folkliv…en fin fotoplats

London sevärdheterLondon sevärdheter

South Banks – Strandpromenad längs Themsen, med gatumusikanter, Akvariet, London eye, restauranger och rikt folkliv. En fin fotoplats, men vi tyckte det var för mycket folk…

London sevärdheterLondon sevärdheter

Covent garden – en plats med många restauranger, levande musik, småbutiker och hantverksmarknad. Klart sevärt!

London sevärdheter

London sevärdheter

Big ben – Så pampig och otroligt dekorerade. Hela området kring Big ben är sevärt! Vilka byggnader!

London sevärdheter

Häst gardet – Vi råkade gå förbi när de hade vaktavlösning, pampiga hästar och kläder!

Sevärdheter

Det finns så oerhört många platser att se! Förr gången vi var här kikade vi förbi Buckingham palace, Soho, musikalkvarteren, och området kring Big Ben…Alla de platserna är klart sevärda! Den här gången vandrade vi förbi Trafalgar Square, Picadilly Circus, Covent Garden, South Bank, Big ben, Häst gardet. Allt ligger inom ett smidigt gångavstånd…med bra skor, några fika och matpauser så klarar man det lätt på en dag!

Tips! Vi laddade in appen Ulmon City Maps – I den stjärnmärkte jag sevärdheter, shoppingställen, bra matplatser, var vi bodde…då blev det superenkelt att hitta in stan!

Shopping

Shoppingen är otrolig! Det finns så många shoppinggator med söta butiker. Många exklusiva varuhus som ex.Harrods, Selfridges, Fortum & Mason, Liberty…Roliga butiker med vacker butiksinredning som ex. M&M, Hamleys, Victoria Secret, Peggy Porschen, Ladouree…Billiga butiker finns på Oxford street som ex. Primemark, Forever 21, Berska, Stradivarius, Next…I helgen visar jag er insidan på några varuhus och butiker, så håll utkik!

Gott att äta

Utbudet av bra fika och matställen är enormt! Vi planerade inte in några specifika ställen utan kollade in stället och chansade…Pubarna var absolut bäst på Fish & chips och så mysig miljö! Varuhusen hade fint fika! Afternoon tea, blev liksom inte av, då det var 20-25 grader varmt…det får vi spara till en annan gång! Chokladdoppade jordgubbar dyrt, men supergott! Munkarna var underbara! Det bästa matupplevelsen var helt klart ”Flat Iron” otroligt gott kött, genuin miljö, köttkniven var kul och extra bonus var ”knivpoletten” och den hemgjorda glassen som man fick när man lämnade restaurangen. Mer bilder från det…visar jag nog en annan gång!

London sevärdheter

London sevärdheterLondon sevärdheter

Blommor i mängder!

Jag avslutar med underbara blomdekorationer! Blommor på höjden och tvären, äkta och i plast. I varje skyltning, fanns oftast någon fin blomma med! Kläder, porslin, bakverk….blommor överallt!

Hoppas ni fått massor av London-inspiration!

Trevlig helg! Kram Katarina ?

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen