Smoothie bowl – En vacker lunch
Underbara maj fortsätter med evig sol! Idag gjorde vi en smoothie bowl till lunch, såå läskande, mättande och en fröjd för ögat! Den tar inte längre tid att göra en en vanlig lunch, och lite nyttigt för kroppen också!
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Cervera
Smoothie bowl – mango, banan och jordgubb, krämig, syrlig och söt på samma gång!
Smoothie bowl – recept
En smoothie bowl är ju en tjockare smoothie som äts med sked och dekoreras vackert med något nyttigt och gott på toppen! Ta det du har hemma, mixa och dekorera efter tycke och smak!
Ingredienser:
Gul smoothie:
3-4 skedar grekisk yoghurt
1/2 banan
1-2 dl fryst mango
Rosa smoothie
3-4 skedar grekisk yoghurt
1/2 banan
1-2 dl frysta jordgubbar
Dekoration:
? hackad mango
? färska jordgubbar
? kokos
? chiafrön
?? Blomstansade vattenmelon och bananskivor
Verktyg: mixer, kniv, skål, blomstans
Skålarna heter Rua Nova och kommer från Cervera
Smoothie bowl – gör så här:
? Gul smoothie: Mixa yoghurt, mango och banan så det blir krämigt och får en ganska tjock konsistens. Ställ in i kylen så länge och gör nästa smoothie.
? Rosa smoothie: Mixa yogurt, jordgubbar och banan krämigt.
Lägg upp i en skål. Ett tips är att luta skålen och skeda i smoothien, sedan vända skålen snabbt upprätt och fylla på med nästa färg.
? Gör smoothien slät genom att dra skeden över ytan
? Tag ut små blommor av banan och vattenmelon. Är inte bananen tillräckligt stor kan man man stansa ut blommor genom att skiva bananen på längden.
? Fruktblommor
?? Först testade vi att lägga ut blommor av kiwi och banan…men kiwin kändes inte rätt i färgen…
Här är resultatet!
Smoothie toppad med vattenmelonblommor, bananblommor, hackad mango,halverade jordgubbar och så lite chiafrön och kokos. Till sist la vi på några syrenblommor.
Finast att fota ovanifrån! Nu var det bara att sätta sig i solen och hugga in på den läskanden lunchen! Vi gjorde en till skål förstås, den kommer på bloggen senare i veckan…
Visst är det kul med ätbara pyssel!
Kram ? Katarina