Idag fortsätter jag på temat enkla sommarlunch här på bloggen! Snabbt, enkelt och gott! Det bästa jag vet på sommaren här på landet är att äta sill och potatisluncher, himla gott i värmen och så mättande. Men man kan ju inte äta sill varje dag, så idag bjuder jag på en lättlagad laxsallad. Det var svärmor som kom ut till stugan och hade med ingredienser och lagade denna goda sommarlunch. Här är receptet!
Laxsallad – En god sommarrätt!
En somrig laxsallad som passar hela sommaren! Färskpotatis, ärtor och sparris blandas i en syrlig senapsmajonäs och toppas med gravlax, dill, tomater och andra önskade tillbehör.
Laxsallad
Laxsallad en somrig lunch med potatis,, sparris, ärtor i en härlig senapsmajonäs toppad med gravad lax!
Ingredients
- 900 g kokt färskpotatis
- 250 g grön sparris
- 1/2 förp gröna ärtor (a 250 g)
- 2 tomter
- Servera med: 400 g gravad lax
- Topping: färsk dill, citron, ägghalvor, rädisor, kapris
- SenapsDressing:
- 1 äggula
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk senap
- 2 msk olja
- 1/2 ask färsk dill
- Sal och peppar
Instructions
- Koka potatisen, skär i mindre bitar.
- Skär sparrisen i mindre bitar. Koka tillsammans med ärtorna i max 2 min, skölj i kallt vatten så de behåller sin spänst.
- Skär tomater och citron i klyftor
- Vill man kan man lägga till kokta ägg i klyftor, rädisor och stora kapris.
- Dressing: Blanda äggula, vinäger och senap i en stor skål, som rymmer hela salladen. Vispa ned oljan droppvis. Hacka dillen och vänd ner i dressingen.
- Blanda ned den ljumma potatisen, ärtor och sparris, rör runt till en god potatissallad
- Servering: Toppa salladen med små skivor av gravlax, färsk dill, citronklyftor, tomatklyftor. Sen kan man lägga till ägghalvor, rädisor och stora kapris.
Ja hoppas ni provar! Vill ni ha tips på fler goda sommarluncher klicka på länkarna, minipajer, bakad potatis med Skagen. Andra tips på sommarluncher kan ni hitta här.
Kram 💖 Katarina