Nutellarulle med banan

Nutellarulle

Nutellarulle med banan

Den här Nutellabananrullen bakade vi till midsommarhelgens fikakalas!
Det som är bra med lite dåligt väder är att det är Ok att vara inne och baka!
Här kommer receptet (från Leilas kokbok). Kombinationen choklad, nutella och banan är oslagbar! (Tårtfat från Handgjord.se).

Ingredienser rulltårtan:
3 st ägg
1,5 dl strösocker
2 msk mjölk (3%)
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
25 g mandelspån
strösocker till rullning

Till rullen:
2 st mogna bananer
0,75 burk nutella (lilla burken)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader
  2. Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt mjölk.
  3. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten.
  4. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt.
  5. Strö över mandelspån och grädda i ca 5 minuter.
  6. Sockra ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan upp och ned. Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbotten.
  7. Skiva bananerna tunt. Bred ut Nutellan i ett jämt lager på den nygräddade chokladtårtbotten. Strö över bananskivorna, Rulla ihop.
  8. Häll gärna på lite extra strösocker! Klart!

Nutellarulle med banan

Nutellarulle som present

  1. Ge bort en smaskig rulltårta i ”gåbort-present” linda fint silkespapper runt rullen.
  2. Knyt ett fint band i mitten, och sätt dit några blommor i knuten.
  3. Lägg rullen på ett vackert keramikfat, eller en fin loppisfyndad tallrik.
  4. Perfekt enkel ”gåbort- present i stället för en blomma!

Hoppas ni gillar Nutellarullen, det är nog min favorit rulltårta!

/Katarina

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen