Saffranskladdkaka

saffranskladdkaka

Saffranskladdkaka

I helgen var det kladdkakans dag! Det finns snart firardagar för alla bakverk! Jag tror att den klassiska kladdkakan i choklad är den som vi bakat allra mest här hemma! Men för att testa något nytt som också känns som en förstart på julbaket, så firade vi dagen med en saffranskladdkaka! Den här kakan måste jag verkligen rekommendera om ni gillar saffran! Hur enkel som helst att baka, så saftig och smakade mycket saffran! Servera rårörda hallon, vinbär eller lingon och en klick lättvispad grädde till!

saffranskladdkaka

saffranskladdkak

Saffranskladdkaka

Servera kladdkakan med hallon, lingon eller vinbär och en klick grädde..Så himla gott!

saffranskladdkaka

Saffranskladdkaka

(Receptet kommer från Ica)

  • 100 gram smör 
  • 1/2 g saffran 
  • 100 g vit choklad 
  • 2 ägg 
  • 2 dl strösocker 
  • 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
  • smör till formen

Till servering

  • hallon eller rårörda lingon
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).
  3. Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från plattan. Rör ner saffranet. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i smöret, rör om så att chokladen smälter.
  4. Blanda ägg och socker i en skål. Rör ner smörblandningen och vänd ner mjölet. Häll smeten i formen.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna i formen på galler. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras.
  6. Till servering: Servera gärna med hallon eller rårörda lingon.

Nu startar verkligen julpysslet här på sidan! Det blir tre teman på bloggen! Julpyssel med alla möjliga material för vuxna och barn, Julbak med bakning och godis och sedan hemmagjorda personliga presenter!

Ha en fin vecka!

Hälsningar Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen