Kardemummakaka

kardemummakaka

När jag har semester brukar det bli mer bakning än pyssel! Det är så avkopplande att baka, och det går åt på en gång! Vad är väl bättre en fika efter en härlig promenad i snön! Den här kakan är en klassiker som både mormor och mamma brukade baka. En sockerkaka som smakar kanelbulle, och som är så saftig och god! Varsågoda dagens bakrecept: Kardemummakaka

kardemummakaka

Kardemummakaka – recept:

Originalreceptet kommer från klassisken “Sju sorters kakor” men finns hos Recept.nu

  • 6 dl  vetemjöl
  • 2,5 tsk  bakpulver
  • 2 dl  strösocker
  • 1 msk  kardemumma, nystött
  • 100 g  smör, rumstempererat
  • 2,5 dl  mjölk

Strössel

  • 2 msk  pärlsocker
  • 1 tsk  Kanel, mald
  • 0,5 tsk  kardemumma, nystött
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj och bröa en gjutjärnspanna eller rund form, ca 24 cm i diameter.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  4. Tillsätt smöret i små bitar och nyp ihop väl med mjölet.
  5. Tillsätt mjölken och rör ihop till en tjock smet.
  6. Bred ut smeten i pannan eller formen och strö över strösslet.
  7. Baka i nedre delen av ugnen 30–35 minuter. Prova med sticka att kakan är torr i mitten.

kardemummakaka

Lycka till! Vill du ha fler recept på mjuka kakor, klicka på länken.

Kram Katarina

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top