Mitt recept på Hallongrottor
Jag gillar när receptet är enkelt, det ska gå fort att baka och förstås bli supergott! Det här är mina bästa Hallongrottor.
Ingredienser
till 24 stycken kakor, använd småbrödsformar, ugn 200 grader
125 g smör
3/4 dl socker
2 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl eller 4 msk majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
knappt 1 tsk bakpulver.
Fyllning 1/2 -1 dl fast hallonsylt
Garnering: florsocker
Gör så här:
Värm ugnen, rör smör och socker poröst.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och tillsätt det till smör/socker röran.
Arbeta ihop till en deg. Forma degen till 24 kulor, lägg dem i formarna, gör en fördjupning och lägg i en syltklick.
Grädda i mitten av ugnen i 10-12 min. Sikta florsocker över de kalla kakorna.
4 reaktioner på ”Mina bästa hallongrottor”
Dom ser så fina och goda ut
Tack Barbro!
Ja de är ju så lättbakade också, mångas favoritkaka!
? Katarina
Ser gott ut, är dom sega ?!
Hej Linn,
Ja du får helt enkelt testa, jag tycker de blev ganska sega, grädda inte för länge då blir de hårda och torra, det är mitt bästa tips.
Lycka till 💖 Katarina