Nu kör jag midsommartema här på sidan alla dagar fram till midsommar! Det blir mycket blommor, bakning, och dekorationer med somrig känsla! Sedan fortsätter jag sommaren med pyssel i sommarstugan, med dekoration av loppisfynd, stenpyssel, barnpyssel, sommarbak, odling och allt som handlar om sommar! Idag visar jag somriga minitårtor som kan vara kul att servera på midsommarafton! Kombinationen jordgubbar, rabarber och vanilj-citronbottnar blir så somrigt och fräscht! Här är dagens somriga recept – midsommartårtor
Midsommartårtor
- Gör cupcakes och använd som tårtbottnar, dela i två eller tre delar med vass kniv.
I mitt tidigare inlägg om Sverigebakelser bakade jag gula bottnar av Leilas cupcakesrecept. Då fick jag ett antal bottnar över, som jag frös in, perfekt att ha i frysen och ta fram om man får oväntat besök. Cupcakesbottnarna är dessutom enklare att skära när de varit frysta.
Göra minitårtor till Midsommar
Börja med att koka kompott på rabarber. Kompotten har jag använt som fyllning i tårtorna. Använd så klart din favoritfyllning! De passar bra med rårörda bär, bananer, nutella, lemoncurd och annat smaskigt.
Gör Rabarberkompott:
- Skär rabarbern i bitar, skalet kan vara kvar, lägg dem i en kastrull.
- Häll i vatten, socker och lite kardemumma, man kan även välja vanilj i stället, blir säkert supergott!
- Låt koka några minuter, tills rabarbern blir mjuk, men inte för mjuk.
- Blanda ut 1 msk potatismjöl i ca 1/2 dl vatten och slå i din rabarberkompott, tag kastrullen från plattan och rör så att kompotten får en lite tjockare konsistens. Den får inte koka.
- Bred ut rabarberkompott på den tårtbotten.
- Lägg på några skivade jordgubbar.
- Spritsa grädde.
- Lägg på en till botten
- Spritsa grädde och toppa med jordgubbar!
Det kan ju vara kul med ett till tårtlager om man vill!
Ha en jättebra dag! och lycka till med minitårtorna!
/Katarina