För någon vecka sedan hade jag en riktigt bakdag! Jag gillar att baka flera saker samtidigt när man ändå är i köket och kladdar! På med förklädet, fram med alla ingredienser och sätt på julmusiken! Det är ju bästa julkänslan före jul! Sen får man ju belöningen med allt gott! Här är supersmaskiga kolakakor med polkakross!

Kolakakor – supersmaskiga!
En favorit här hemma är att baka kolakakor eller kolasnitt som man också kallar dem. De här kakorna bakar vi året om! Vi brukar alltid baka Leilas recept, tycker de blir perfekta! För att göra dem lite mer juliga dekorerade jag med vit choklad och krossad polkagris.

Polkasnitt – hur gör man:
100 g smör, mjukt
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2, 25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
Dekoration: 100 gr vit choklad, 10 krossade polkagrisar

Kolakakor med polka – gör så här:

2) Blanda sedan mjöl, bikarbonat och vaniljsocker och tillsätt till smeten.
3) Blanda ihop alla ingredienser till degen, blanda gärna i en bakmaskin, eller bunke med degvispar. Det gör kakbak så mycket enklare! Den här degen behöver inte vila.


4) Skär längderna i snittar med vass kniv, när de fortfarande är varma.

6) Mortla polkagrisarna.





Kolakakor med Polka
Smaskiga kolakakor med vit choklad och polkakross
Ingredients
- 100 g smör
- 1 dl strösocker
- 2 msk ljus sirap
- 2, 25 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljsocker
- Dekoration: 100 g vit choklad, 10 polkagriskarameller krossade
Instructions
- Sätt ugnen på 175 grader
- vispa smör, socker och sirap krämigt.
- Blanda vetemjöl, bikarbonat och vaniljsocker och vänd ner i smeten.
- Rulla degen till två längder, lägg på en plåt och platta till, grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter.
- Skär snitt när de är varma.
- Smält den vita chokladen, bred ut mitt på kakorna, mortla och strö polkagriskross i chokladen. Dra isär innan chokladen stelnat,
Här hittar ni ett utskrivbart recept, kan ju vara bra att spara i receptpärmen!
Lycka till med julbaket!
Kram Katarina