Havrekakor

Havrekakor

Jag tror att jag kommit in i ett bakflow! De ätbara pysslen är just nu roligare än de vanliga pysslen! Så kan det vara, det är just det som är så kul med bloggen! Jag kan blanda och göra precis vad jag vill….……det är ju faktiskt bara lilla jag som bestämmer!😄 Det är ju väldigt roligt om ni skickar in en önskan vad ni vill se, så att jag utvecklar bloggen till något nytt och roligt! Idag bjuder jag på ett recept till supersmaskiga havrekakor med choklad, väldigt lättbakade!

Havrekakor

Havrekakor med choklad och havssalt

Jag tycker det är så himla bra att ha en burk med kakor i kylen eller frysen! Det är bra att ha hemma om någon plötsligt kommer förbi för en kaffe, eller bara att kunna ta en liten god kaka till fikat på eftermiddagen eller kvällen!

Havrekakor – lättbakat och gott!

Havrekakor
Yield: 30

Havrekakor

Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 13 minutes
Additional Time: 5 minutes
Total Time: 15 minutes

Havrekakor med choklad och havssalt

Ingredients

  • 200 g smör
  • 2,5 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 4,5 dl havregryn
  • 2 dl hackad mörk choklad
  • Dekoration: 100 g smält mörk choklad, havssalt eller flingsalt

Instructions

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Rör smör och socker mjukt
  3. Blanda mjöl, bikarbonat och vaniljsocker och blanda sedan ihop det med smörblandningen.
  4. Blanda sedan i havregryn och till sist den hackade chokladen.
  5. Forma till bollar och lägg på en bakplåtpappersklädd plåt, lägg dem glest på två plåtar. De kommer att flyta ut.
  6. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 12-14 min. De ska bli lätt gyllenbruna i kanterna.
  7. Tag ut och låt svalna helt på en plåt.
  8. Smält sedan choklad och ringla över kakorna och strössla lite salt över.
  9. Förvara kakorna i en burk med lock i kylen. De går jättebra att frysa också. Men frys dem helst naturella utan den ringlade chokladen och gör det när du serverar dem.

Havrekakor sååå lättbakat!

Baka Havrekakor

Jag hoppas att ni fått härlig lust att baka! Det är något som jag tror de flesta mår bra av en! En avkopplande stund i köket, att baka! Just kakor är något som jag tycker är det allra enklaste att baka om man vill göra något snabbt! Man kan blanda i och dekorera dem hur man önskar med det man har hemma! De klassiska havrekakorna är ju oftast russin i, men eftersom familjen inte är så förtjust i russin så ersatte jag med choklad.

Havrekakor med hackad choklad i smeten. Frys in dem gärna så här, naturella.

Havrekakor dekorerad med ringlad smält choklad och havssalt, jag tycker att salten gav som vanligt något extra!

Ha en fortsatt himla fin vintervecka! ❄️☀️👍

Kram 💖 Katarina

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Du kanske också gillar

Skip to Recipe
Rulla till toppen