Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies

Hej på er mitt i sommaren! Nu har vi lata dagar i stugan med lite båtturer, blåbärsplock, grillning, bokläsning…..och så kom blåsten och regnet då blir det mycket bakning! Det här receptet på Chocolate chip cookies är vår favorit just nu! Helt perfekt kombo av sött, salt, segt och krispigt! Testa vetja!

Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies – supersmaskiga!

Chocolate chips cookies
Yield: 16

Chocolate chip cookies

Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 11 minutes
Total Time: 26 minutes

Smaskiga kakor med en härlig kombo av krispighet, seghet, salt och sött!

Ingredients

  • 175 gr smör
  • 2 dl farinsocker
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl mjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3/4 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 200 g hackad mörk choklad
  • Flingsalt till topping

Instructions

  1. Smält smöret, så det blir brynt smör, dvs vispa länge på medelvärme så att det blir gyllenbrunt men inte brännt. Tips lämna inte spisen under brynt-smör-processen. Låt svalna innan du använder det till bakning.
  2. Blanda det kalla brynta smöret, farinsocker och strösocker.
  3. Tillsätt ägget, äggulan, vanilj blanda väl.
  4. I en annan skål blandar man mjöl, salt och bakpulver.
  5. Tillsätt hälften av mjölblandningen till äggblandningen och rör, fortsätt tillsätta mjölblandningen, stoppa om du ser att degen blir för torr och oblandbar.
  6. Hacka chokladen och blanda den i kakdegen, rör inte för mycket.
  7. Sätt degen i kylen (inplastad) i minst 30 min eller över natten.
  8. Gör små bollar av degen och placera på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
  9. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 11 min, ju större kakor du gjort desto längre tid i ugnen. Kanterna på kakorna ska vara gyllenbruna och mitten på kakorna ska puffa upp.
  10. Låt svalna helt och njut av kakorna!

Baka cookies

Chocolate chip cookies

Cookies – tips

🍪 bryn smöret – det ger extra god smak!
🍪 Rör inte degen för länge.
🍪 Tillsätt bara tillräckligt med mjölblandning så att degen blir formbar.
🍪 Använd den choklad du har hemma, man kan byta ut till mjölkchoklad, vit choklad, nötter, etc.
🍪 Förvara kakorna i en tät burk i kylen, de håller säkert en vecka.
🍪 Både degen och kakorna fungerar att frysa in.

Chocolate chip cookies

Lycka till med dagens recept!

Kram 💖 Katarina

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skip to Recipe
Rulla till toppen