Apelsincookies – laktos & glutenfria
Årets första bakverk…blir något helt nytt! Varje år måste man tillsätta något nytt till sitt liv…i år har jag bestämt mig för att testa lite glutenfria bakverk, nyttiga rawfood godsaker och smaskiga smoothies. Här är första testet…Cookies med apelsinsmak, helt fria från vanligt mjöl och ingen mjölk. De gick supersnabbt att baka och blev väldigt smaskiga! Som en italiensk apelsinsmakande seg/frasigt mandelkaka…bonus att de blev de riktigt snöigt vackra. Här har ni en toppenkaka till kaffet!
Apelsincookies – superlätta att baka!
Apelsincookies – Ingredienser:
Receptet kommer från tidningen ”Glutenfritt”
Ca 20 st (Jag halverade detta recept och då blev det ändå ca 15 kakor.)
- 200 g mandelmjöl
- 200 g strösocker
- 1 knivsudd salt
- 2 msk rivet apelsinskal
- 2 äggvitor
- 1 dl florsocker
Apelsincookies – gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda mandelmjöl, strösocker, salt och rivet apelsinskal i en skål.
- Vispa äggvitorna styva, vänd ner i mandelblandningen.
- Forma till bollar, ca 3 cm i diameter. Rulla i florsocker och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i 15-17 minuter. Låt kallna.
Cookies med apelsinsmak, klara!
Supersmaskiga kakor, de här måste ni bara prova!
Det vore jättekul om just du vill maila eller skicka en kommentar med just dina önskningar för 2017! Vad vill du se mer av här på bloggen, är det bakverk, inredning, mera barnpyssel, svårare hantverk eller enkla diy….eller reportage från andra pysslare, eller mässor eller bra tips var man köper sitt pysselmaterial?
Hör gärna av er via mail: katarina@diysweden.se eller skriv en kommentar i kommentarsfältet. PS. Skriv även gärna vad jag kan förbättre med bloggen, är det svårt att hitta, skulle ni vilja att jag kompletterar med något?
Ha en superhärlig vecka, och håll utkik nu kommer det nya pyssel på bloggen!
Kram Katarina ❤️