Nytt år nya pyssel!

Nytt år nya pyssel

Nytt år nya pyssel!

2017…nytt år och nystart, vad härligt! Man vet aldrig vad som väntar…såå spännande! Efter jul brukar jag ta en lång paus från pysslandes och baket, det behövs för att hämta ny inspiration. Prova det alla ni där ute, testa ett par veckors IG, FB paus, var ute i naturen, kika på nya saker i stan, se film..läs böcker och umgås med nära och kära. Inspirationen och lusten kommer tillbaka…och oftast med massor av nya idéer. Jag har alltid ett tomt papper, där jag fyller på med nya idéer, en på pysselbordet och en i telefonen…men jag rör inte pysslet. Sen är det den stora utrensningen efter jul, det bästa av allt. Bort med allt gammalt pyssel, vissa sparas i lådor, rensa, städa och in med ny energi! Idag bjuder jag på en samling pysseltips från 2016…i väntan på att mitt nya minipysselrum ska bli klart!

img_0596

Islyktor – ett kul pyssel med ballonger, vatten och karamellfärg

Ljus i loppisfyndade koppar, använd ljusmassa eller återbrukade ljusstumpar, kaffekoppar, kakformar eller annat som kan fyndat på loppis.

Ljusslinga av kaffekapslar, eller tag ketchupmuggar, minipappersglas, garnbollar, klippta snöflingor, äggkartongblommor…ja byt ut julslingan mot något oväntat!

Spargrisar av petflaskor, är ett kul pyssel att göra med barnen! Fixa spargrisar, och spar till semestern!

Hjärtaskar av rörpärlor, kul, användbart och inte alls svårt!

Drömfångare – Det här kanske är året du vill testa att göra en egen drömfångare! Med lite träning, så får man enkelt in snitsen, och vill man inte knyta, så kan man alltid fynda en virkad duk på loppis och göra en fin drömfångare! Att göra en stor drömfångarbonad…är ett av mina kommande planer här i vinter!

Makramébonad – Det här måste jag säga är det jag är mest stolt över från 2016! En enkel makramébonad med en pinne och vitt garn, det kommer definitivt att bli fler det här året! Den hänger fortfarande framme i stugan, så ett bra pyssel/hantverk som man inte tröttnar på!

Vika krukor av tidningspapper – Tiden går fort, det är inte långt kvar tills vårsådden börjar! Här visar jag hur du gör krukorna, funkade hur bra som helst att bara plantera ut i rabatten eller odlingslådan!

Växthus av sugrör, äggkartong och plast – ett superkul pyssel, som även funkar perfekt till odling inomhus!

Vaser – ett fint vårpyssel, är att göra sin egen vasinstallation. Här har jag fixat en väggfasta av en björkstam, glasburkar och spikband…in med lite fräsch vårkänsla!

Citronmarängpaj – Det finns massor av recept på bloggen, bakning är ju skönaste avkopplingen! Och bästa stämningshöjaren, vem blir inte glad över en god fika! Eftersom jag inte uppfinner recepten själv är jag noga med att länka till originalsidan! Men jag delar en hel del tips, vad vi gillar bäst!

Karamellpopcorn – Ett supergott och naturligt godis! De här hjärtstrutarna gjorde jag till Alla hjärtans dag, det finns massor av ❤️-tips under fliken ”Alla hjärtans dag” här på sidan. Det har inte varit lätt att välja ut några inlägg från alla ”300 st” från 2016…men det är bara att in och söka på olika ord på bloggen, så hoppas jag ni hittar massor av inspiration!

Jag hoppas att ni följer med mig här på bloggen 2017!

En stor kram till er!  ❤️❤️❤️ /Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen