Glögg tilltugg

Glögg tilltugg

Till glöggen är det ju alltid gott med något salt tilltugg! Till advent bjöd på några godsaker som är ganska mättande men trevligt att bjuda på! Julig känsla med både ädelost, grönkål och lax, samt god ost med fikon marmelad funkar ju alltid! Varsågoda här är några recept på glögg tilltugg

Glögg tilltugg

Glögg tilltugg

⭐️ En adventskrans med smakrika spett
⭐️ Minismördegspajer med ädelost, grönkål och kallrökt lax
⭐️ Crostini med brie, parmaskinka och daddel
⭐️ Krämig ädelost toppad med fikonmarmelad och valnötter
⭐️ Crostini med creme fraish och rom

Pajer

Glöggtilltugg nr 1: minipajer med julsmaker

Minipajer
Yield: 10-15 st

Minipajer med julsmaker

Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 15 minutes
Total Time: 30 minutes

Smördegspajer med ädelost, grönkål som toppas med en rulle kallrökt lax

Ingredients

  • 1 smördegsrulle
  • 125 g färsk hackad grönkål
  • 1 msk smör
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 150 g skivad kallrökt lax
  • 100 g ädelost

Instructions

  1. Hacka grönkålen och stek den i smör.
  2. Dela smördegen i 10 bitar (jag stansade ut cirklar med ett glas) och klä in aluminiumformar. Vispa ägg och klä in kanterna. Ställ dem på en plåt.
  3. Blanda resten av ägget och lägg till ytterligare ett ägg. Grädde, salt och peppar. Lägg in en ädelost i botten på varje pajskal, sedan grönkål. Häll över äggblandningen i formarna.
  4. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 min.
  5. Garnera pajerna med en laxrulle.
  6. Man kan förbereda pajerna, samt värma dem lätt före gästerna kommer och dekorera med laxrullarna.
Glögg tilltugg

Glöggtilltugg nr 2: Adventskrans spett

Adventskrans
Yield: 20 st

Adventskrans

Prep Time: 15 minutes
Total Time: 15 minutes

Adventskrans i forma av många små spett med italienska smaker.

Ingredients

  • 120 g tunt skivad salami
  • 20 sm mozarellabollar
  • 20 feferoni
  • 20 kärnfria oliver
  • 20 blad färsk basilika
  • 5 kvistar rosmarin
  • 20 körsbärstomater

Instructions

  1. Trä upp alla ingredienser utom rosmarin i olika ordning på spetten.
  2. Lägg ut dem som en krans på en tallrik på en rund tallrik. Dekorera med rosmarinkvistar.
Glögg tilltugg
Crostini
Yield: 15 st

Crostini brie/dadel

Prep Time: 25 minutes
Total Time: 25 minutes

Crostini med brie/dadlar och parmaskinka

Ingredients

  • 1/2 baguette skivad
  • 1 mindre brieost i skivor
  • Dadlar urkärnade och halverade
  • 1 litet paket parmaskinka
  • Hackade nötter eller mandel
  • Något grönt blad som dekoration (persilja)
  • Balsamico

Instructions

  1. Skiva baguetten, pensla med olja och lägg ut på en plåt. Rosta lätt i ugn 250 grader i 5-8 minuter.
  2. Hacka och Rosta mandel eller hasselnötter i torr stekpanna.
  3. Skiva brieosten, dela dadlarna och ta bort kärnan.
  4. Lägg en skiva brie på det rostade brödet, lägg en skiva parma skinka samt en dadelhalva. Ringla balsamico, strö hackad mandel och dekorera med persilja.
Glögg tilltugg

Ost, fikon & pepparkaka

Något som alltid funkar att lägga till som glögg tilltugg är goda ostar, fikonmarmelad samt fikon och valnötter. Pepparkakor eller kex till är ju alltid gott!

Glögg tilltugg

Ha en bra dag! Idag blir det mera fix inför julafton, tänkte göra klassikern Rocky road, Mozartkulor och Popcorngodis!

Kram 🤶 Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skip to Recipe
Rulla till toppen