Julgranar

Julgranar

Julgranar till fikat

Idag fullkomligen vräker snön ner!!! Wow vilken vinter vi fått och det är bara den 9:e november! Då passar det väl bra med smaskiga Julgransbakelser! Väldigt lättbakat då grunden är en klassisk kladdkaka, sen piffar man till ”julgranarna” med vaniljfrosting, polkastänger och polkakross.

Julgranar

Julgransbakelser

De här bakelserna blev jag verkligen nöjd med! Kombinationen choklad, vaniljfrosting och mint är supersmaskigt! Roligt, enkelt och juligt! Vill man göra dem i miniformat, går det utmärkt att skära små trekantiga former av en Browniebotten istället. Det smidiga här var att bara skära kladdkakan i bitar och sen dekorera!

Julgranar

Julgranar

Baka Julgranar

Kladdkake-receptet kommer från Leila, den är mer seg i konsistensen än rinnig, och det är bra när man ska kunna skära snygga snitt av kakan. Recept på vaniljfrosting kommer från Bambi.

Leilas kladdkaka

50 g smör
½ dl matolja
2 ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao av god kvalitet
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Smör och ströbröd till formen
50 g mörk choklad 70 % av bra kvalitet (detta hoppade jag över denna gång)

Gör så här:

1) Sätt ugnen på 150 grader.
2) Smält smöret i en kastrull och tillsätt matolja.
3) Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör ner smöret.
4) Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
5) Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter, och stick i grovt brutna chokladbitar.
6) Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.

JulgranarJulgranar

Dela och dekorera Julgranarna

1)Dela kakan i fina bitar.

2)Dela polkastängerna i bitar och stick in i kakan

Julgranar

Spritsa vaniljfrosting

Recept på vaniljfrosting kommer från Bambi

Ingredienser:
250 g florsocker (ett halvt paket)
80 g mjukt smör
1/4 dl mjölk
1/4 tsk vaniljpulver

Gör så här:

1) Vispa ihop florsocker och smör till en slät smet.

2) Blanda sedan i mjölken och vaniljessensen.

3) Vispa tills frostingen är lätt och fluffig, minst 5 minuter

4) Spritsa frostingen över kladdkakorna. Jag valde att använda en vanlig spritspåse, och endast klippa av toppen.

Julgranar

Dekorera med polkakross

Krossa polkagrisar i en mortel, strössla över kladdkakorna. Klart!

Julgranar

Lycka till med dina ”Julgranar” ett kul alternativ till fika till advent eller jul!

Kram Katarina

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen