Torka kottar i ugn

Torka kottar i ugn

Torka kottar i ugn

Nu har jag haft en veckas semester med familjen…bara tagit det lugnt, samlat nya krafter och inspiration inför årets bästa och roligaste pysselperiod…JULEN! Jag är absolut ett riktigt julpysselmonster den här perioden..ha ha! Det blir julpyssel i varje vrå, julmusik, julbak, glögg…både hemma och på landet! Just nu bråkar sidan tekniskt med mig…så det blir lite korta inlägg, men håll utikik på instagram, där lägger jag upp allt pyssel, sen kommer beskrivningar på bloggen, när bloggen vill…Dagens snabbaste pyssel är att väcka kottarna till liv….här har ni ett superenkelt pysseltips!

Torka kottar i ugn

Plocka kottar

Här har jag plockat kottar från gran och tall, de var rätt blöta och helt släta och ihopfällde. Till julens pyssel är det så fint att dekorera med kottar, spraymåla dem, dekorera med glitter eller snö-färg.

Torka kottar i ugn

Torka kottar i ugn – gör så här:

1) Lägg kottarna på en plåt med bakplåtspapper
2) Sätt på ugnen på 200 grader.
3) Ställ in plåten mitt i ugnen, låt de ”gräddas” i ca 30 minuter. Kika på dem att de vecklar ut sig, och inte blir svarta. vilken doft som sprider sig inomhus! Det som man tar in hela naturen, wow!
4) Låt svalna. Vissa var inte helt utvecklade, men när det legat något dygn inomhus så blev de jättefina.

OBS! Har man god tid så vecklar ju kottar ut sig efter någon vecka inomhus.

Här ser ni skillnaden. De till vänster i bild, har legat inomhus i ca ett dygn, de är fortfarande ganska släta. De stora grankottarna till höger har torkats i ugnen. Se även skillnad på de mindre tallkottarna.

Torka kottar i ugn

Spraymåla kottar

Till jul brukar jag ha stor användning av den vita sprayfärgen. Jag brukar spraya kvistar, kottar, glasburkar…ja det mesta som ska få en känsla av snö!

Sprayfärg kommer från Skapamer.se. De har väldigt bra priser på sprayfärg, och den är dryg, så den räcker till många kottar!!

Torka kottar i ugn

Här har ni några naturella kottar som torkats i ugn, och de vita kottarna som börjat veckla ut sig efter ett par dagar inomhus.

Hoppas ni fått lite kottinspiration idag! Visa gärna upp era julpyssel under #diyswedenjulpyssel eller mail bilder till katarina@diysweden.se så visar jag gärna upp det här på bloggen eller på Instagram.

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen